Geri dönüşüme büyük katkı
ACIPAYAM
Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) ekipler tarafından biriktirilen okullardan toplandı. Yaklaşık 4 ay süren atık toplama sürecinde, belirlenen 5 okul kampanyaya katkı sağladı. Toplanan atıklar, TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu aracılığı ile elektronik geri dönüşüm tesisine sevk edildi.
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, çevre bilincinin erken yaşta öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak çevre bilinci ve geri dönüşüme fazlasıyla önem veriyor, çalışmalarımızda hassas davranıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir, temiz bir dünya bırakmak bizlerin bir borcu. Çevre bilinci, erken yaşta öğretilmesi ve öğrenilmesi gereken bir konu. Ömrünü tamamlamış elektronik eşyaları geri kazanarak, yeni ürünlerde kullanılmasını, böylelikle enerji tasarrufu sağlamak, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve doğal kaynakları korumayı hedefliyoruz. Kampanyamız kapsamında çocuklarımız 6,5 ton elektronik atık toplayarak geri dönüşüme ciddi anlamda katkı sağladılar. Projemize katılan, gerekli duyarlılığı gösteren okullarımıza, öğrencilerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.
Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu
Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.
Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.
Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti
Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri personeli Kadriye Şakır, görev için çıktığı yolda geçirdiği trafik kazasının ardından bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Denizli’de kayganlaşan yolda tırın dorsesi yola savruldu
Denizli’de etkili olan yağmur, trafik kazasını beraberinde getirdi. Denizli-Salihli karayolu üzerinde meydana gelen kazada, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir TIR’ın dorsesi yola savruldu.
Kuruyemiş fabrikasında korkutan yangın
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bulunan kuruyemiş fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.