Gönüllü kursiyerler depremzede çocuklar için oyuncak yapıyor
ACIPAYAMDenizli’nin Çivril ilçesinde gönüllü kursiyerler, depremden etkilenen çocukların normal yaşama daha çabuk dönmesi ve travmalarını hafifletmek için harekete geçti.
Çivril Halk Eğitim Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri, çeşitli hayvan ve karakterlerin figürlerinden el emeğiyle hazırladıkları oyuncakları deprem bölgesine göndererek, çocukların yüzünü güldürmek istiyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki aileler için daha önce kıyafet, nevresim takımı, yastık kılıfı gibi gündelik eşya diken Çivril Halk Eğitim Merkezi, deprem bölgesinde yaşayan çocuklar için oyuncak yapıyor. Deprem bölgesi için başlatılan yardım ve dayanışma kampanyasına erzak, kıyafet ve ev eşyası dikimi yaparak büyük destek veren Çivril Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, çocuklar için de harekete geçerek farklı ebat ve renklerde çeşitli figürlerden oluşan oyuncaklar hazırlamaya başladı.
Depremden etkilenen çocukları bir nebze olsun mutlu etmeye çalıştıklarını belirten kursiyerler “Arkadaşlarımızla çocuklar için doğal oyuncaklar yapıyoruz. Deprem bölgesindeki çocukların yüzleri gülsün, mutlu olsunlar. Bir nebze de olsa yaşadıklarını unutturabilirsek ne mutlu bize. İnşallah bu oyuncakları aldıklarında mutlu olurlar” dediler. Kurs bünyesinde hazırlanan nevresim, ev eşyası ve oyuncakların hafta içinde bölgeye gönderileceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.
Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.