Işıklı Gölü'nde nilüfer şöleni başlıyor
ACIPAYAMTürkiye’nin en büyük nilüfer tarlasına sahip Çevril Işıklı Gölü'nde, nilüferler kendini göstermeye başladı.
300 dönümlük alanla Türkiye’nin en büyük Nilüfer Çiçeği tarlasına sahip Çivril Işıklı gölü yeni sezon için gün sayıyor. Haziran Ağustos aylarında açan Nilüfer çiçekleri ile Denizli’nin en çok ziyaretçi ağırlayan merkezlerinden biri olan Işıklı gölünde beyaz nilüferlerin habercisi sarı nilüfer çiçekleri su üstüne çıkmaya başladı. Işıklı gölünü besleyen Menderes Nehrinin İshaklı köyünde oluşturduğu Gökgöl havzasında su yüzeyi sarı nilüfer çiçekleriyle kaplanırken, bölge halkı ve kayıkçılar kısmı açan beyaz nilüferlerin 10 gün sonra tamamen net olacağını belirtti.
“Sarı ve mor nilüferler için bekliyoruz”
Işıklı Gölünün başlangıç noktalarından biri olan İshaklı bölgesinde nilüfer çiçeklerinin farklı renklerinin yetiştiğini belirten kayıkçı Mehmet Akgün, “Gölün içinde havut otu ve saz dışında nilüfer çiçekleri de yetişiyor. Bizim bu bölge daha çok havut ve saz otu ile biliniyor fakat Gökgöl tarafına doğru Işıklı gölünden daha büyük alanlarda Nilüfer havzaları var” dedi.
Binlerce vatandaşın uğrak noktası olduğunu ifade eden Akgün, “Beydilli çok sayıda turist ağırlıyor, Türkiye’nin her yerinden binlerce kişi Çivril’e geliyor. Beydilli ve Seraserli mahallerinden göle açılarak eşsiz güzelliğe şahitlik ediyorlar. Çivril’e gelen misafirleri İshaklı köyümüzde de ağırlamak unutamayacakları bir tekne turu yaşatmak ve Nilüfer çiçeklerinin farklı renk ve türlerini de göstermek isteriz” dedi.
Çivril Işıklı Gölünde 1 Haziran tarihinde başlayan Nilüfer Turları Ağustos ayına kadar devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.