© Haber Acıpayam 2022

İsrail'in Mescid-i Aksa’ya yönelik çirkin saldırısı Denizli’de protesto edildi

 Denizli’de İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik çirkin saldırıları protesto edildi.

İsrail hükümetinin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya saldırılarına tepki göstermek amacıyla eylem düzenlendi. Pamukkale ilçesi Çınar Yeni Cami’de kılınan teravih namazını sonrası toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, İsrail’in çirkin saldırılarını protesto etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan eylemde kuşuna HÜDAPAR İl Başkanı Hacı Şani, “Kudüs sevdası itikadıdır. Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı seven bir nesil yetiştirmeliyiz. Anneler Selahaddinler büyütmelidir. Sivil toplum örgütleri Aksa için bir araya gelme plan ve programları yapmalıdırlar. Müslüman devletlerin başkanları bir araya gelmeli ve birlikler oluşturmalılar ve ancak o zaman Siyonist çeteyi Filistin’den atabilirler. Ukrayna savaşında şunu gördük ki Avrupa tüm kurum ve kuruluşları ile Rusya’ya yönelik yaptırımlar uyguladılar. Müslüman devletlerin de bir araya gelip bir birlik oluşturabilselerdi yaptırımlar uygulayabilir ve şu an yaşadığımız sorunların çoğu yaşanmayacaktı. İslam ülkeleri bir araya gelerek sadece petrol yaptırım güçlerini kullansalardı İsrail bugün Filistin’de yaptığı zulmü yapamayacak, Irak’ta Suriye’de işlenen cürümler işlenmeyecekti. Acilen öncelikle ümmetin tüm unsurları bir araya gelmeli birlik ve beraberliklerini tahkim etmelidirler” dedi.

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kutsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında saldırıya geçtikleri, bir çok Müslüman’ın yaralandığını, yüzlerce kişinin de alıkonulduğu hatırlatılan Şani, “Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz. Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarında Siyonist işgalini tamamen kaldırmaktır. Bu da Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmak, bütün imkânlar seferber edilerek destek olmak, her zaman ve zeminde yanlarında olmakla mümkün olabilir" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

TÜM HABERLER