İstiklal Marşının Kabülü ve Mehmet Akif Yarın Anılıyor
ACIPAYAMİstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri yarın (12.03.2013) saat 10:00 da Talip Özkan Konferans Salonunda Yapılacak
Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesinin Tertip Ettiği İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri yarın saat 10:00'da Talip Özkan Konferans Salonunda yapılacak olup “İstiklal Marşı’nı Okuma” ve "Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin okunma" yarışmalarında dereceye giren öğrenciler başarılarını tekrar sergileyerek ödüllerini alacaklar. Yarışmaya 15 ortaokul ve 9 lise öğrencisi katılmıştı.
Yarışmalarda Öğretmenlerden oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda “İstiklal Marşı’nı Okuma Yarışması”nda ilk üçe giren öğrenciler;
1.Akalan Fatih O.O. öğrencisi Seher DELİBACAK,
2.Yeşildere O.O. öğrencisi Songül AYGÜN
3.İmam Hatip O.O öğrencisi Hacer YURTSEV
olurken,
"Mehmet Akif Şiirlerini okuma" yarışmasında ise ilk üçe giren öğrenciler;
1.‘Bülbül’ adlı şiiriyle Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yunus SÖKMEN
2.‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiiriyle Acıpayam Lisesi öğrencisi Nejla SÖKEL
3.‘Bülbül’ adlı şiiriyle Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Büşra SÜRÜCÜOĞLU
oldu.
Merhum Mehmet AKif'in Yazdığı ve İstiklalimizin sembolu olan İstiklal Marşının Orjinal metni.
İlginizi Çekebilir
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.