© Haber Acıpayam 2022

İtfaiye Teşkilatı 307 yaşında

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası ile teşkilatın 307. kuruluş yıldönümü kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı, itfaiye personeli ve itfaiye kıyafeti giyen minik öğrenciler katıldı. Başkan Zolan 307 yıl önce kurulan itfaiye teşkilatının her yıl güçlenerek ülkemize hizmet etmeye devam ettiğini belirterek, "Denizlimizde de Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız olarak güçlenerek yolumuza devam ediyoruz" dedi. İtfaiye teşkilatına gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Zolan, "24 saat, 365 gün insanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için yangın, deprem, sel, kaza gibi afetlere karşı koşuyorsunuz. İtfaiye teşkilatımız bizim elimiz ayağımız, gurur duyduğumuz bir birimimiz. Allah'ım sizleri korusun kaza bela vermesin" dedi.

 

"Vatanımızı korudular"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın Türkiye'ye örnek, kendisiyle yarışan bir teşkilat olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "İnşallah nice yıllar bu güzelliklerle devam eder. İtfaiye Haftamızı kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu. Teşkilatın bir süre önce şehir içi ve şehir dışında meydana gelen orman yangınlarıyla başarılı bir mücadele örneği sergilediğini kaydeden Başkan Zolan, "Arkadaşlarımız cansiperane koştular ve büyük hasarlar oluşmasına engel oldular. Aslında vatanımızı korudular. İnşallah hep birlikte bu yürüyüşümüz devam etsin" dedi.

 

Büyükşehir İtfaiye 7 gün 24 saat görev başında

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın 7 gün 24 saat vatandaşların can ve malını korumak için görev başında olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Özer ise, "Bu çalışmalarda sizin sayenizde en modern araç ve teçhizatları kullanıyoruz. Her türlü ihtiyacımızı bekletmeden karşılıyorsunuz. Bunun en büyük örneğini de geçen ay yaşadığımız orman yangınlarında hep beraber gördük. Büyükşehir İtfaiyemiz hem şehrimizde hem de Manavgat ve Marmaris'te çıkan orman yangınlarına aynı anda müdahale etti. Bu esnada hiçbir eksiklik yaşamadık. Bunu da sizin bugüne kadar bize sağladığınız imkanlar ve Büyükşehir İtfaiyemize verdiğiniz önem sayesinde başardık. Bu vesileyle ben bir kez daha size çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER