Jandarma 1 milyon 295 bin kök haşhaş bitkisi ele geçirdi
ACIPAYAMDenizli’de jandarma 1 ayda meydana gelen olayların yüzde 99’unu aydınlatırken, yapılan çalışmalarda toplam 1 milyon 295 bin kök haşhaş bitkisi ele geçirildi.
Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, Mayıs 2023 ayında icra edilen asayiş, trafik, kaçakçılık, siber ve terör faaliyetleri açıklandı. Bu ayda 438 asayiş, 53 kabahat, 643 takibi gereken, 57 kaçakçılık, 17 siber ve 1 terör olayı olmak üzere toplam bin 209 olay meydana geldi. Meydana gelen olayların bin 205’i yani 99’u aydınlatıldı. İcra edilen asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 43 bin 843 şahıs ile 8 bin 688 aracın sorgulaması yapıldı. Sorgulamada 255 aranan şahıs ve kayıp olarak aranan 7 şahıs bulundu. Asayiş faaliyetleri neticesinde; 3 adet tabanca, 14 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca ve 7 adet kesici suç aleti ele geçirildi.
115 araç trafikten men edildi
Trafik uygulamalarında ise 28 bin 557 araç kontrol edildi, 19 bin 365 araç, 15 bin 267 şahıs sorgulaması yapılırken, 413 araç ve şahıs hakkında toplam 1 milyon 088 bin 401 TL cezai işlem uygulandı. Aynı zamanda 4 aranan araç, 23 aranan şahıs yakalandı, 34 alkollü araç kullanan sürücünün, sürücü belgesi geri alındı ve 115 araç trafikten men edildi.
Uyuşturucuya darbe
İcra edilen 57 uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlara yönelik faaliyet/operasyonlarda, 78 şahıs gözaltına alındı, 6 şahıs tutuklanırken 72 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aramalarda; 20 bin 355 gram kubar esrar, 116 gram eroin, 10 gram metamfetamin, 2 gram bonzai, bin 983 kök kenevir bitkisi, 1 milyon 295 bin kök haşhaş bitkisi, 4 gram kenevir tohumu ele geçirildi.
Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 137 adet sikke, 77 adet tarihi eser, 2 adet dedektör, 1 adet sahte çek, 9 adet kazı malzemesi, 2 litre kaçak viski, 82 bin 804 gram kıyılmış tütün, 151 adet içi tütün dolu makaron ve 32 adet boş makaron ele geçirildi.
Ay içerisinde 1 FETÖ VE PKK/KCK/DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonel faaliyette 1 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.