© Haber Acıpayam 2022

Jandarma 11 bin 775 öğrenciye trafik eğitimi verdi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk ve orta okulda eğitim gören 11 bin 775 öğrenciye trafik eğitimi verdi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 6-12 mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası, Denizli Valiliği tarafından alınan kararlar ile kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde İlçe İl Jandarma Komutanlıklarında konuşlu trafik jandarması timleri tarafından toplam 53 ilkokul ve ortaokulda 2 bin 154 ilkokul, 3 bin 143 ortaokul öğrencisine, trafik şube müdürlüğü tarafından il merkezindeki ortaokul ve liselerde ise 6 bin 478 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından icra edilen eğitimler çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığına ait emniyet kemeri simülasyon aracı ile uygulamalı trafik eğitimi şeklinde icra edilirken, ayrıca trafik jandarması timleri tarafından eğitim alanında stant açılarak trafik kültürünün yerleştirilmesine yönelik öğrenci ve vatandaşlara trafik kurallarının yer aldığı bilgilendirici ve şuurlandırıcı broşürlerin dağıtımı da yapıldı.

Ayrıca Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde alışveriş merkezi önünde İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından emniyet kemeri simülasyon aracı ile alışverişe gelen vatandaşlara yönelik eğitim faaliyeti icra edilerek, trafik jandarması tarafından motosiklet kazalarının önlenmesine yönelik sürücülerin görünürlüğünü arttırmak maksadıyla motosiklet sürücülerine reflektifli yelek dağıtımı yapıldı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER