Kasapoğlu ve Uğurlu, DSO üyelerini Heimtextil 2023’de yalnız bırakmadı
ACIPAYAMDenizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu ve Başkan Yardımcısı Osman Uğurlu, Heimtextil 2023’de stant açan DSO üyelerini Frankfurt’ta yalnız bırakmadı.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve Başkan Yardımcısı Osman Uğurlu, DSO Üyesi ve Denizlili toplamda 78 firmanın standlarını tek tek ziyaret etti. - Kasapoğlu ve Uğurlu, firmalara destek olup, başarı temennilerinde bulundu.
Denizli sanayicisinin bakış açısıyla fuarı yorumlayan ve izlenimlerini paylaşan DSO Başkanı Kasapoğlu, “Türk üreticisinin dünya ortalamasının üzerinde artan girdi maliyetleri ile rekabet gücünü yitiriyor. Rekabet ettiğimiz; Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Mısır gibi ülkelerin ürünleriyle Türk tekstili ürünleri arasındaki fiyat farkı yüzde 50 bandına çıkmış durumda. Bu fark daha önceki yıllarda yüzde 20 seviyelerinde seyrediyordu. Önceki dönemlerde, bahsi geçen ülkeler lojistik problemleri yaşadıkları için Türk tekstili daha iyi durumdaydı. Enerji maliyetleri konusunda da rekabet ettiğimiz ülkeler, bizim sanayicimize kıyasla daha uygun maliyetlerle karşılaşıyor. Pandemi, akabinde yaşanan, Rusya-Ukrayna geriliminin de etkisiyle, ihracat pazarlarımızda yaşanan talep düşüşü de göz önünde bulundurulduğunda, sanayicimizin mevzubahis girdi maliyetleri ve dolar kuru ile uluslararası pazarda rekabetçilik seviyesi asgari orana indirgenmiş durumdadır ve bu durum sanayicimizi ihracat hedeflerinden uzaklaştırmaktadır. Denizli tekstili, eşit şartlar altında rekabete konu olan ülkelerin hepsiyle rekabet edecek potansiyele sahiptir. Devlet yetkililerimizden sanayicimizin omuzlarındaki yükün hafifletilmesi hususunda daha fazla destek istiyor, yetkililerimizin çözüm odaklı ve sanayicimizi destekleyici yaklaşım içerisinde olacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.