Kazanan DENİZLİ ve KALE olacak
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesinin uzun yıllardır beklediği yeni meydandüzenlemesi ve İlçe Jandarma Komutanlığınayeni hizmet binasıkazandırılması projesinin ilk adımını attı. Bu kapsamda, mevcut Kale İlçe Jandarma Komutanlığının ilçe merkezinde bulunduğu alan,Denizli Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından Kale ilçesine yeni bir meydan olarak kazandırılacak. Bunun karşılığında ise Kale İlçe Jandarma Komutanlığı’na daha güvenli ve konforlu yeni bir hizmet binası kazandırılacak. Meydan düzenlemesi jandarmanın yeni hizmet binasına taşınmasının ardından başlayacak. Söz konusu çalışma için Denizli Valiliği’nde protokol töreni düzenlendi. Protokole,Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Denizli İl Jandarma Komutanı Veysel Yanık ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş katıldı.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale İlçe Jandarma Komutanlığının ilçe merkezinde bulunduğunu belirterek, ilçenin meydan ile ilgili uzun yıllardır süren bir sıkıntısı olduğunu söyledi.
İçişleri Bakanı Soylu’ya teşekkür
Jandarma İlçe Komutanlığı binası için Denizli-Muğla yolu kenarında daha geniş bir arazi tahsis edildiğini kaydeden Başkan Zolan, “Jandarmamızın mevcut binası zaten eski ve yıpranmış durumdaydı. Daha konforlu daha güvenli bir binada olmaları için tahsis edilen alanda inşaat çalışmaları başlayacak” dedi. Bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ederek konuyu arz ettiklerini anlatan Başkan Zolan, “İçişleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum, sağ olsun konuyla ilgili talimatlarını verdi. Bu protokolle jandarmanın mevcut arsası Büyükşehir Belediyesine geçecek. İlgili kıymet takdirleri yapıldı. Biz de bu bedeli, jandarma yeni hizmet binasının inşaatında kullanılmak üzere vereceğiz. Hem jandarma binamız yenilenecek hem de Kale’miz yeni bir meydana kavuşacak. Sayın Bakanımızın da talimatı yerine gelmiş olacak. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Kale’nin meydan sıkıntısı bitecek
Denizli Valisi Atik ise, Başkan Zolan başta olmak üzere Kale Kaymakamlığına, Kale Belediyesine, Jandarma Komutanlığına, YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Cantürk’e konuyla ilgili üstün gayretleri nedeniyle teşekkür etti. Denizli’de yerel yönetim imkanlarından merkezi idareye destek almak için yoğun çaba sarf ettiklerini, Başkan Zolan’ın da bu konuda kendilerini hiç kırmadığını kaydederek teşekkür eden Vali Atik, “Kale ilçemizde bir meydan sıkıntısı da vardı. Bu vesileyle hem Kale ilçemizde güzel bir meydan düzenlemesi olur hem de jandarmamız güzel bir binaya kavuşmuş olur. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.