© Haber Acıpayam 2022

KENT KONSEYİ MECLİSLERİ SEÇİME GİDİYOR

KENT KONSEYİ’NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİDenizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nde çalışmalarda bulunan meclisler, genel kurullarını gerçekleştirmek için sandığa gidiyor. Belirlenen genel kurul tarihlerine göre Çocuk Meclisi 5 Kasım’da, Kadın Meclisi 12 Kasım’da, Engelliler Meclisi 19 Kasım’da ve Gençlik Meclisi 28 Kasım’da yeni yönetimlerini belirleyecek. Seçimlere Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Denizli’de yerel yönetim ve sivil toplumun katılımcı yapısını güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, önümüzdeki günlerde meclislerin yeni yönetimlerini belirlemek için sandığa gidiyor. Seçim süreci, kent dinamiklerinin daha aktif bir şekilde temsil edilmesini hedeflerken, şehirdeki farklı paydaşlar arasında dayanışmayı artırmayı amaçlıyor. Yerel halkın beklentilerini ve önerilerini yönetime iletme konusunda önemli bir köprü görevi gören Kent Konseyi, çocuk, kadın, gençlik ve engelli meclisleri ile doğrudan demokrasinin önemli bir işlevini oluştururken, yerinden yönetimin önemli bir görevini yerine getiriyor. Kasım ayında yapılacak seçimler ile yeni yönetimlerini seçecek meclislerin seçim takvimi ise şöyle;  5 Kasım’da Çocuk Meclisi, 12 Kasım’da Kadın Meclisi, 19 Kasım’da Engelliler Meclisi ve 28 Kasım’da Gençlik Meclisi genel kurullarını yapacak. Seçimlerin Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağı belirtilirken, seçim esas ve usullerine Kent Konseyi’nden ulaşabileceği bildirildi.

Kent Konseyi taşınıyor

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin yeni dönemde faaliyetlerini Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’nde sürdüreceği belirtilirken, Kent Konseyi Başkanı Ali Marım başkanlığında son yürütme kurulu toplantısı Değirmenönü Mahallesi’nde bulunan Kent Konseyi Binası’nda gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

TÜM HABERLER