© Haber Acıpayam 2022

Kent Konseyi'nden "Aile İçi İletişim" programı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Aktepe Mahallesi’nde kadınlara yönelik "Kişilerarası ve Aile içi iletişim" konulu bir program düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Aktepe Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ile Aktepe Mahallesi sakini kadınlar katıldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle uzun bir süre kadın buluşmalarına ara verdiklerini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, “Tüm dünyada ciddi kayıplarla kendini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yapmış olduğumuz çalışmalara bir süre ara vermiştik. Bugün hijyen, maske ve mesafe kurallarına uymak kaydı ile sizlerle yeniden bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte yine program ve etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

 

İletişim kazaları anlatıldı

 

İletişim teknikleri ve yöntemlerini katılımcılarla paylaşan Kişisel Gelişim Uzmanı Pelin Ekiz, doğumdan itibaren insanların belli bir kişilikle donandığını belirterek görsel, işitsel ve dokunsal olarak iletişim yöntemlerinde ayrıldığına dikkat çekti. Ekiz, “Güçlü-kararlı, barışçıl-sevecen, popülerleştirici ve mükemmeliyetçi kişilik tipleri vardır. İletişim kurarken birbirimizdeki farklılıklardan dolayı, karşımızdaki kişiyi anlamakta ya da anlaşılmakta zorluk çekebiliyoruz. Eğer karşımızdaki kişiyi iyi tahlil edebilirsek insanların davranışlarını yadırgamayacak bir hale geleceğiz. Bu durum sizin iletişim becerinizi artırmış olacak” dedi.

 

İletişim kazaları ve nedenleri

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi'nde görevli Uzman Psikolog Gülsüm Akan ise, kişilerarası iletişimde gerçekleşen iletişim kazaları ve nedenleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Uzman Psikolog Akan, “Kendimizi ifade etme, başkalarını dinleme ve anlama biçimimizde duygu, düşünce ve davranışlarımız iletişim biçimlerimizi oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Daha sonra program soru cevap kısmı ile devam etti. Programa katılan kadınlar merak ettikleri soruları sorarak, iletişim ve aile içi iletişim konuları hakkında bilgi sahibi oldu.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER