“Kılıçarslan” Büyükşehir sahnesinde
ACIPAYAMBüyükşehir ile Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu sürüyorTürkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinliklerine devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusu Kılıçarslan’ınhayatı ve kahramanlıklarının anlatıldığı tiyatro oyununu Denizlililerle buluşturdu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği etkinlik ve programlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Anadolu'nun Türk vatanı olmasını canı pahasına savunan, Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusu 1. Kılıçarslan’ın hayatının anlatıldığı “Kılıçarslan” adlı oyun sahnelendi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan ile birlikte davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.İskender Pala’nın kaleme alıp, Aydın Sigalı’nın yönetmenliğini yaptığı oyun2 perde olarak sahnelendi.
Ayakta alkışlandı
Işık, kostüm ve dekoruyla görsel bir şölene dönüşen eserde, Anadolu'nun Türk vatanı olmasını canı pahasına savunan, ömrünü Bizans ve Haçlı ordularıyla mücadeleyle geçiren Sultan Kılıçarslan’ın kahramanlıklarla dolu hayatı bir bilgisayar oyunundan yola çıkılarak anlatılıyor. Büyük beğeniyle izlenen oyunun sonunda izleyiciler oyuncuların performansını ayakta alkışladı. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Başkan Osman Zolan, sanatçılara çiçek vererek emekleri için teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.
Acıpayam KETEM hizmete açıldı
Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.
Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş
Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.