© Haber Acıpayam 2022

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Başkan Zolan’aziyaret

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.Cumhurbaşkanı Tatar’ı Denizli’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Zolan, KKTC’nin haklı davasında her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Denizli'ye bir dizi ziyaret ve program için gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğluile AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ve beraberindekiler eşlik etti. Başkan Zolan belediye binası önünde karşıladığı Cumhurbaşkanı Tatar’a Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen ünlü Yatağan palası, Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan eserleri ve Denizli Sancağını anlattı. 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Sancağı ile ilk direnişi başlattığından bahseden Başkan Zolan, Denizli’nin düşman işgaline uğramadığını kaydederek sancağın 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde de meydanlarda dalgalandığını ifade etti. Başkan Zolan daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Denizli Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını anlattı.

 

“Kıbrıs bizim için vatan toprağı”

 

Başkan Zolan ziyarette yaptığı konuşmada KKTC’yi vatan toprağı olarak gördüklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Tatar’ı Denizli’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Denizli’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatarak şehre yakışır bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını kaydeden Başkan Zolan, bu anlamda altyapı başta olmak üzere üstyapı, parklar, spor tesisleri, kültür merkezleri gibi ihtiyaç olan sayısız yatırım yaptıklarını belirtti. Denizlili hemşehrilerinin güven ve destekleri ile kenti daha ilerive güzele taşımak için gayret ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, KKTC’nin haklı davasında her zaman yanlarında olduklarını vurguladı

 

Cam horoz hatırası

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise,Kıbrıs meselesinin tarihi sürecini anlatarak, Türkiye ile et ile tırnak gibi köklü bağlara sahip olduklarını söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye ile ortak hareket ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ev sahipliğinden ve hizmetlerinden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Tatar, “Sizlerin bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tüm Denizli halkına bir kez daha minnetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Tatar, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini imzaladı. Ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanı Tatar, Başkan Zolan ile birlikte 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlginizi Çekebilir

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

TÜM HABERLER