Konut satışlarının yüzde 51 arttığı Denizli, 22. sırada yer aldı
ACIPAYAMTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2022 yılı Şubat ayı konut satış istatistiklerine göre Denizli’de konut satıları yüzde 51.4 oranında arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı Şubat ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre; Denizli’de konut satışları 2022 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51.4 oranında artarak bin 316 oldu. Bu satışların 283’ü ilk satış, bin 33’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 752 konut satışı ve yüzde 19.2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 8 bin 464 konut satışı ve yüzde 8.7 pay ile Ankara, 5 bin 575 konut satışı ve yüzde 5.7 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 23 konut ile Ardahan, 40 konut ile Hakkari ve 47 konut ile Bayburt oldu. Denizli ise Türkiye genelinde yüzde 1.3’lük payla 22. sırada yer aldı.
İpotekli satışlar yüzde 97.8 arttı
Denizli’de ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 97.8 oranında artış göstererek, 364 oldu. Bu satışların 80’i ilk satış, 284’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 19 bin 888 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdi. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 20.4 olurken, bu oran Denizli ili için yüzde 27.7 olarak gerçekleşti.
Diğer satışlar yüzde 39 arttı
Denizli’de diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39 oranında artış göstererek 952 oldu. Bu satışların 203’ü ilk satış, 749’u ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 77 bin 699 konut diğer satış sonucunda el değiştirdi.
İlginizi Çekebilir
Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır
Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.
Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm
Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.
Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor
Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı
Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkan bir otomobilin 30 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si çocuk 5 kişi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Denizli teleferikte yeni dönem kar manzarasıyla başlıyor
Denizli teleferik, kapsamlı bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10 Ocak 2026 tarihinde yeniden hizmete giriyor. Açılışa özel olarak 10–16 Ocak tarihleri arasında Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası vatandaşlara ücretsiz olacak.