Kosova Başkonsolosu’ndan Büyükşehir'e ziyaret
ACIPAYAMBir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu katıldı. Başkonsolos Suzan Novoberdaliu, Kosova Cumhuriyeti hakkında bilgi vererek, her iki devlet arasında tarihsel güçlü bağların olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki süreçte de sanayi, ticaret, turizm başta olmak üzere birçok noktada ortak işbirliklerine gitmeyi arzu ettiklerini dile getiren Novoberdaliu, kabul dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci’ye teşekkür etti. Ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade den Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, "Kosova Cumhuriyeti ile yüzlerce yıllık tarihi bir birlikteliğimiz var. Günümüzde de bu tarihi birlikteliği dostluk ve kardeşlik anlamında da sürdürmeye gayret ediyoruz. Bu birliktelik, kardeşliğimiz güçlenerek devam etsin" dedi.
" Kardeşliğimiz güçlenerek devam etsin"
Denizli hakkında bilgiler veren Değirmenci,"Denizli ihracatı seven bir şehir, sanayisi, ticareti, turizmi ve tarımı ile ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Yıllık 4 milyar dolar ihracat yapan bir şehiriz. Türkiye’de en fazla turist gelen beşinci şehiriz. Turizm çeşitliliği anlamında gayet zenginiz ve Pamukkale ve Laodikya başta olmak üzere 19 antik kentimiz var. Yayla, kayak ve termal turizmi olmak üzere çeşitliliğimiz var. Tarım anlamında da pek çok meyveyi Türkiye’de en çok yetiştiren şehirlerin biriyiz. Eminim ki bu ziyaretler karşılıklı işbirliği, yatırımlara ve daha da önemlisi kardeşliğimizin ve dostluğumuzun pekişmesine vesile olacaktır" dedi.
İlginizi Çekebilir
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.
Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.