Kurban bıçakları hazırlandı
ACIPAYAMDenizli'de Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileme çarkları daha hızlı dönmeye başladı. Satışa çıkan kurban bıçakları, bu yıl 50 TL ile 250 TL arasında satışa sunuldu.
Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yüreğil ve Yatağan Mahallerinde bıçak ustaları tarafından 800 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimi ile üretilen bıçaklar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde satışa çıktı. Bıçakta kullanılan malzeme çeşidi ve ebada göre fiyatları değişen kurban bıçakları, bu yıl 50 TL ile 250 TL arasında satışa sunuldu. Yatağan Mahallesi’nin dünyada bıçak üretilen 28 yerden birisi olarak kabul edildiğini anlatan bıçak ustası Hidayet Akın, “Burası Yatağan. Türkiye’nin bıçaklarının can damarı olan imalat yeridir. Bizler tabi olarak Selçuklu imparatorluğu zamanından beri dedelerimiz kılıç ve bıçak yapmıştır. Bu miras bize kaldı. Çocuklarımız gençler bir hevesle bıçak yapıyorlar” dedi.
“Kaliteleri çok güzel ürünlerimiz var”
Üretilen bıçakların yurtdışına da ihracat edildiğini anlatan Akın, “Atalarımız demiş ki yeni kurban yeni bıçakla kesilir. Mahallemizdeki ustalar tarafından sürekli yeni bıçaklar üretiliyor. Gençler şu an endüstri meslek lisesi mezunları çakı ve bıçak yapıyorlar. Kaliteleri çok güzel ürünlerimiz var. Dünyaya hitap ediyor. Yani kör bıçakla kurban kesilmez. Bir dünya para veriyorsun bıçak kaliteli olmalı bir seferde kesmeli. Ürettiğimiz bıçaklar Türkiye’nin her yerine gittiği gibi Irak Rusya, İran ve Balkanlara bavul ticaretiyle bol bol gitmektedir. Yatağan olarak ürünlerde çok iyi durumdayız” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.
Cevizin başkenti artık Denizli
Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.
Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı
Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.
Kişiye özel tarama yöntemleri ve hasta takibi kanserde hayat kurtarıyor
Kanser vakalarında hastaya özel tarama ve risk profili oluşturulmasının tedaviyi başarıya ulaştırdığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, "Hasta takibi, yalnızca tedavinin başarısını değil, hastanın yaşam kalitesini de doğrudan etkiler" dedi.