© Haber Acıpayam 2022

Mevlid-i Şerifyazarı Süleyman Çelebi vefatının 601. yılında anıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi işbirliğinde Mevlid-i Şerif yazarı Süleyman Çelebivefatının 601. yılında anıldı.

Mevlid-i Şerif yazarı Süleyman Çelebi vefatının 601. yılında Denizli’de anıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen program Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Koordinatörü Funda Firuz Aktan ile Üyesi Mustafa Uysal, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vefatının 601. Yılında Süleyman Çelebi Besteli Mevlid İcraası adlı etkinlikte ilk olarak Süleyman Çelebi’nin hayatını anlatan belgesel izlendi.

 

Dualar edildi

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma gecesinde, Hafız Kemal Batanay'ın, Süleyman Çelebi'nin sözleri üzerine bestelediği Mevlid-i Şerif,Kültür Bakanlığı Türk Müziği Topluluğu saz ve ses sanatçıları tarafından icra edildi.Mevlid-i Şerif’in ardından ise dualar edildi. Duada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına da dikkat çekilerek Cumhuriyet’in kuruluşunu sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu uğurda gazi ve şehit olanlar da unutulmadı.

 

“Her zamankinden daha çok çalışacağız”

 

Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci emeği geçenlere ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi (SAV), Süleyman Çelebi’yi ve bu güzel esere emek veren herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. İyi ki gelip bu güzelliği sizlerle beraber tattık” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle birçok program gerçekleştirdiklerini ifade eden Değirmenci, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizi anmak ve anlamak için daha çok faaliyetimiz olacak. Cumhuriyetimizi daha güçlü kılmak ve ülkemizi daha müreffeh yapmak için her zamankinden daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

TÜM HABERLER