Mevsimleri şaşıran elma ağacı dalında meyve varken çiçek açtı
ACIPAYAMDenizli’nin Acıpayam ilçesinde bir bahçede bulunan elma ağacı, dalında olgunlaşmış meyvesi bulunmasına rağmen yıl içerisinde ikinci kez çiçek açtı.
Son dönemin en kurak ve kavurucu sıcaklık yıllarından birisi yaşayan Denizli’de, iklim değişikliği yaşanması nedeniyle canlı bitkilerin dengesi bozulmuş durumda. Elmaların henüz dallarında durduğu Acıpayam ilçesinde, bir elma ağacının çiçek açması görenleri şakına çevirdi. Kent merkezine bağlı Aliveren Mahallesi’nde yaşayan Habip Olcay, evinin bahçesindeki elma ağacının meyveleri henüz üzerindeyken yeniden çiçek açtığını fark etti. Daha ilk meyveleri dökülmeden açılan çiçekler görenleri hem şaşırttı hem de ilgisini çekti.
Ağaç sahibi Habip Olcay ise çektiği fotoğraf ile yaşadığı durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Elma ağacının Ağustos ayında çiçek açtığını duyan bölge sakinleri ise ilginç durumu görmek için ağaçla fotoğraf çektiriyor. Vatandaşlar, garip durumu yaşanan iklim değişikliğinden kaynaklanabileceğini düşünüyor.
İlginizi Çekebilir
Belirti vermeyen kanserden erken teşhis sayesinde kurtuldular
Denizli’de hiçbir belirtileri olmayan iki kadın, kanser taramaları sayesinde erken evrede tespit edilen kanseri yendi. Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Biriminde görevli Dr. Tülay Alan, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayarak, herkesin taramalarını zamanında yaptırmalarını istedi.
13 yıllık sigara bağımlısı genç, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı destekle sigarayı bıraktı
Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvuran 29 yaşındaki Rıza Okka, yıllardır mücadele ettiği sigara bağımlılığından kurtulmayı başardı. Sigarayı bıraktıktan sonra özgüveninin arttığını söyleyen Okka; "Sigarayı bırakmak isteyenler Sigara Bırakma Polikliniklerine başvursunlar, emin olsunlar çok rahat sigarayı bırakabilirler" dedi.
Acıpayam off-road yarışları büyük çekişmeye sahne oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde ilk kez düzenlenen off-road yarışları, adrenalin dolu anlara sahne oldu. Yarışlar bölgedeki farklı illerden gelen 30 yarışçının katılımıyla renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.
Buldan’da zorlu şartları yangına müdahaleyi güçleştiriyor
Denizli’nin Buldan ilçesinde altıncı gününe giren orman yangınının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar devam ediyor.
TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi
Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.
Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"
Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.