"Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü Anısına"
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Acıpayam ve yöresinde istiklal mücadelesine katılanların anısına program düzenledi.
Milli Mücadele kahramanları anıldı
"Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü Anısına"
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Acıpayam ve yöresinde istiklal mücadelesine katılanların anısına program düzenledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde "100. Yılında Acıpayam Milli Mücadele Programı" adlı bir dizi etkinlik düzenledi. Programa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Turgut Tok, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yatağan Meydanı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program kapsamında dönemin önemli isimlerinden Müftü Hasan Hilmi Tokcan ile Baha Akşit’in mezarları ziyaret edildi. Daha sonra Yatağan Meydanı’nda Milli Mücadele döneminde kullanılan silah ve gereçlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.
Milli Mücadele ateşi ilçelere de sıçradı
Acıpayam Talip Özkan Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü Prof. Dr. Turgut Tok’un yaptığı panele, Prof. Dr. Avni İlhan, Prof. Dr. Ercan Haytaoğlu ve Işık Şenel konuşmacı olarak katıldı. Burada Acıpayam ve yöresinde Milli Mücadele döneminde yaşanılanlar anlatıldı. Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin15 Mayıs 1919’da yaktığı Milli Mücadele ateşinin, Denizli’nin ilçelerine de yayıldığına dikkat çekti. Tok, “16 Mayıs’ta Acıpayam ve Tavas ilçelerimizde, 17 Mayıs’tan itibaren Çivril, Çal, Buldan ve Sarayköy’de işgal protesto edilerek, mitingler düzenlenmiştir” diye konuştu.
“Gelecek nesillere anlatmaya devam edeceğiz”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, bu tür etkinliklerin büyük önem arz ettiğini belirterek, gelecek nesillere Milli Mücadele dönemini en net şekilde anlatmaya devam edeceklerini kaydetti. Gökoğlan, “Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Müftü Hasan Hilmi Tokcan gibi vatansever ecdadımız önderliğinde halkımız düşman postalını bu topraklara sokmamıştır. Bugün gençlerimize, ecdadımızı ve şanlı tarihimizi anlatmakla yükümlüyüz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.
Acıpayam KETEM hizmete açıldı
Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.
Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş
Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.
Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde üç çocuğunu okula götürmek için arabasına bineceği sırada silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü, bacaklarından yaralandı. Çocukların gözü önünde müdürü vuran saldırgan, o anları kayda aldırdı.
Gece kaza yapan iki gencin cenazesi sabah bulundu
Denizli’de gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Kaza yapan gençlerin cansız bedenleri sabah saatlerinde bulundu.