“Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim”
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün suyun önemini ve su tasarrufunu gelecek nesillere aşılamak amacıyla başlattığı "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" adlı projesi 6 yaşına bastı. Proje ile bugüne dek 190 okulda 24 bin 370 öğrenciye ulaşılırken, bu yıl düzenlenen Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında 14 okulda 3 bin 250 öğrenciye suyun önemi anlatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim programı kapsamında gönüllü personellerce oluşturulan ekip, anaokulu ve ilkokullarda su duyarlılığı ve tasarrufu hakkında bilgilendirme yaparak konunun önemini tiyatro ve müzikal gösteriler ile anlattı.
Öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi
2022 yılında Denizli’nin merkez ve ilçelerinde belirlenen pilot okullar ziyaret edilirken gönüllü ekip, 7 anaokulunda bin 690, 7 ilkokulda ise bin 560 öğrenci olmak üzere toplamda 14 okulu ziyaret ederek 3 bin 250 öğrenciye ulaştı ve suyun önemini anlattı. Öğrencileri hem eğlendiren hem de suyun tasarrufu ile ilgili bilgiler veren “Damla” ile “Deniz” karakterlerinin yer aldığı tiyatro gösterisinin ardından dans gösterisi ile devam eden etkinliklerde; miniklere balon, magnet, rüzgar gülü ve su tasarrufu ile ilgili boyama kitabı hediye edildi.
"Duyarlı ve farkındalığı yüksek bireyler yetişsin istiyoruz"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 6 yıl önce hayata geçirilen proje ile gelecek nesillerde su konusundaki farkındalığı ve duyarlılığını artırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Su olmadan hayatın devam edemeyeceğini kaydeden Başkan Zolan, "Suyumuzu korumak ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir kent bırakmak için Denizlimizin dört bir tarafında alt yapı yatırımları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Suyumuzu tasarruflu kullanmak adına gelecek nesillerimize suyun önemini anlatıyor, duyarlılığı ve farkındalığı yüksek bireyler yetişsin istiyoruz. Projemize emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.