© Haber Acıpayam 2022

Mısır silajında ilk hasat yapıldı

 Denizli’de çiftçiler yem fiyatlarının fazla olmasından dolayı kış aylarında kaba yem ve hayvan ihtiyacını karşılamak için mısır silajında ilk hasadı yaptı.
Çameli’ ilçesinde çiftçiler, yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha ucuz maliyette olan ve hayvanların süt verimini artıran mısır silajı yapmaya başladı. Ektikleri mısırları römorklara takılan silaj makineleri yada el yardımı orak ile biçmeye başladı. Silaj makineleri ile yada orak yardımıyla biçilen mısırlar daha sonra yere dökülüp üstünün örtülmesiyle kış aylarında hayvanlara yedirmek için saklanıyor. Yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ucuz maliyetli olduğu için mısır silajı yaptırdıklarını söyleyen ve hayvancılıkla uğraşan Ramazan Kasal, "Hayvanlarımızın yiyeceği için ektiğimiz mısırlarımızı silaj yaptırıyoruz. Yemlerin çok pahalı olmasından dolayı maliyeti az olan silajı yaptırarak hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Silaj yaparak hem hayvanların yem ihtiyacını karşılıyoruz hem de hayvanın süt verimi artıyor.

“Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir”
Silajın süt verimini etkilediğini söyleyen Kasal, “Silajı yere döküp üstünü kapatarak iyice ezip hava almayacak şekilde örterek saklıyoruz. Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir. İlk silajı yaptıktan sonra bir ay sakladıktan sonra hayvanlara yedirmeye başlıyoruz. Çok uzun süre açık kalmayacak şekilde alarak yedirmeye başlıyoruz. Uzun süre açık kalmaması durumunda hiçbir bozulma olmuyor. Mısırın hayvanın süt verimine ve besisine faydası vardır" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER