Pamukkale’de atıklar ayrıştırılarak toplanıyor
ACIPAYAMDenizli’de Pamukkale Belediyesi, ilçede sıfır atık konusunda önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Son olarak İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kuran Pamukkale Belediyesi, ilçede geri dönüşen tüm atıkları ayrı ayrı topluyor.
İlçede çevre konusunda çalışmalar yapan Pamukkale Belediyesi, sıfır atık için önemli bir hamle daha yaptı. Pamukkale Belediyesi’nde bu yılın Mayıs ayında yönetmelik gereği İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu. Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar yeni müdürlük tarafından yürütülmeye başladı. İklim değişimi konusunda hassasiyet gösterilen çalışmalar çerçevesinde ilçe genelinde ambalaj atık, atık pil, bitkisel atık yağ, atık yağ, ömrünü tamamlamış lastik, atık cam, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ve atık ilaçlar ayrı ayrı toplanıyor. Pamukkale ilçesinde 28 noktada yer alan mobil atık getirme merkezinin yanında Atık getirme Merkezi de kuruldu. Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi Kayıhan Mahallesi 2047 sokakta bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde hizmet vermeye başladı. Bu tesisle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Pamukkale Belediyesi’ne Sıfır Atık Belgesi verildi.
Atıklar ayrıştırılıyor
Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde vatandaşların getirdiği geri dönüşebilir atıklar ayrı ayrı toplanarak, iklim değişikliğine destek sağlanıyor. Atık Getirme Merkezinde geri kazanılabilir atıklar için mavi, diğer atıklar için koyu gri, biyobozunur (mutfak atıkları) atıklar için kahverengi, cam atıklar için yeşil, plastik atıklar için sarı, metal atıklar için gri, kağıt atıklar için mavi, kompozit atıklar için turkuaz, bitkisel atık yağ için koyu mavi, atık ilaçlar için beyaz, tekstil atıkları için pembe, atık elektrikli ve elektronik eşyalar için mor renk kullanılıyor. Ayrıca ilçe genelinde bulunan 28 adet mobil atık getirme merkezleri de vatandaşların atıklarını ayrıştırabildiği noktalar oluyor.
Çevre çok önemli
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ülkemizde son dönemde iklim değişikliği ve çevre konusunda oluşan hassasiyete Pamukkale Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade ederek, “Mevzuat gereği Mayıs ayında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kurduk. Artık bu konuda müdürlüğümüz çalışmaları yönetiyor. İlçemizde geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalarımız var. 28 noktada mobil atık getirme merkezimiz bulunurken, Kayıhan Mahallesi’ndeki şantiyemizin içinde Atık Getirme Merkezi kurduk. İlçemizde geri dönüşebilen tüm atıkları ayrıştırmak en önemli hedefimiz. Bunu için halkımızın bilinçlendirilmesi başta olmak üzere üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Amacımız geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe bırakmak. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.