© Haber Acıpayam 2022

PAÜ Gölbahçe, gönüllü öğrencilerin desteği ile temizlendi

Pamukkale Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Gölbahçe, gönüllü öğrencilerin desteğiyle temizlendi. 10 gün süren çalışmalarda, öğrenciler daha sonra yeşil alanlardan 4 boyunca yaklaşık 55 poşet çöp topladılar.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, DESKİ ve Pamukkale Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan düzenleme ve temizleme çalışmalarına Pamukkale Üniversitesi Hayvanları Anlama Topluluğu ve Genç Yeşilay Öğrenci Toplulukları da destek verdi. Nisan ayında başlayan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kınıklı Merkez Yerleşkesi içinde yer alan Gölbahçe mevkiinde gerçekleştirilen düzenleme ve yenileme çalışmalarına “Bizim olanı koruyacak ve temiz tutacak olan yine bizleriz” diyen Hayvanları Anlama Topluluğu ile Genç Yeşilay Topluluğu öğrencileri de gönüllü olarak katıldı. Temizleme çalışmalarında öğrenciler ilk olarak gölde yaşayan 6 kaplumbağa 2 kurbağa ile bin 300’den fazla balığı başka bir alana taşıdılar. PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı personeli, DESKİ ile gönüllü öğrenciler göldeki oluşan kirliliği vidanjör yardımıyla çekip tankerlerle gölde yıkama gerçekleştirdi. 10 gün süren çalışmalarda ek olarak, fıskiye motorları ve gölün aydınlatma sistemleri yenilendi. Su değirmeni bakımdan geçirildi ve boyandı.

Gönüllü öğrenciler daha sonra 4 gün boyunca göl çevresindeki yeşil alan başta olmak üzere Teknoloji Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, PAÜ Spor Merkezi, Konukevi, Pamukkale Teknokent ve Mediko bölgelerinden yaklaşık 55 poşet çöp topladılar.

İlginizi Çekebilir

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER