PAÜ Öğretim Üyesi, 20. Devlet Fotoğraf Yarışmasında sergileme ödülü aldı
ACIPAYAM Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Bekir İnce, 2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı 20. Devlet Fotoğraf Yarışmasında “Bu insanlar ne yapıyor?” eseriyle sergileme ödülü aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’de fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek ve fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak üzere bu yıl yirmincisini düzenlediği “Devlet Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, seçici kurulun değerlendirdiği toplam 611 katılımcının 1451 eseri arasından 56 fotoğraf ödüle layık görüldü.
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimi, sanat eleştirisi öğretimi ve fotoğraf eğitimi üzerine çalışmalarını sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnce, 2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı 20. Devlet Fotoğraf Yarışmasında sergileme ödülü aldı.
İnsan ve Yaşam Kategorisinde sergileme ödülü alan Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnce, fotoğrafı 2016 yılında Sarayköy deve güreşi etkinlikleri sırasında çektiğini ve siyah-beyaza dönüştürerek yarışmaya gönderdiğini söyledi. İnce, “Fotoğrafın adı: ‘Bu insanlar ne yapıyor?’ Bir etkinlik olduğu anlaşılsa da develer görülmediği için insanların neden toplandığına dair bir gizem var. Bu fotoğrafı seviyorum. Fotoğraftan biraz anlayan dostlar siyah-beyaz olduğu için sanırım Salgado’nun çalışmalarına benzetiyorlar, elbette bundan övünç duyuyorum. 1984 yılından günümüze iki yılda bir yaptığı Devlet Fotoğraf Yarışmaları, kayıt altına alınmış bir görsel bellek oluşturmakta. Aslında pek çok fotoğraf yarışmasının yapıldığı günümüzde kalıcı bir geleneği sürdürdüğü için değerli buluyorum.” dedi.
İlginizi Çekebilir
Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı
Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.