Pelin Çift-Tufan Gündüz Denizlililerle buluştu
ACIPAYAMCumhuriyet’in 100. yılında Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları tüm hızıyla sürüyor Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarına bu kez sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz konuk oldu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında birbirinden özel etkinliklere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarında sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz’ü Denizlililerle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Serhat Akbulut, Ömer Faruk Özer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz “Cumhuriyetin 100 Yıllık Hikayesi” adlı söyleşiyle kendilerini dinlemek isteyen Denizlililere keyifli bir akşam yaşattı.
Çift ve Gündüz’e Denizli Horozu hatırası
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamalarını tüm detaylarıyla paylaşan Prof. Dr. Tufan Gündüz’e özgün soruları ile eşlik eden sunucu, yazar Pelin Çift büyük beğeni topladı. Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz’e günün anısına üzerinde Denizli Horozu bulunan kaide hediye etti. Etkinlik sonunda Çift ile Prof. Dr. Gündüz, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının ve büyük usta Nejat Uygur’un yağlı boya Atatürk portresinin yer aldığı Atatürk Köşesi’ni inceleyerek, böylesi önemli bir merkezi kente kazandıran Başkan Zolan’a teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.
Acıpayam KETEM hizmete açıldı
Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.
Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş
Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.