Pet kafe ve mama üretim tesisi birincilik ödülü aldı
ACIPAYAMMerkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Pet Kafe, Mama ve Mama Üreten Makineler Tesisi Sağlıklı Kentler Birliği ‘Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama’ yarışmasında ‘Sağlıklı Çevre’ kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı ve İklim Krizine Karşı Kentsel Adaptasyon Konferansı, 21 - 23 Ekim tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştirildi. Fazla gıdaların geri dönüşümüyle patili dostlar için Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Pet Kafe, Mama ve Mama Üreten Makineler Tesisi “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama” yarışmasında “Sağlıklı Çevre” kategorisinde birinci oldu.
Merkezefendi Belediyesi, patili canların beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla geliştirilen Pet Kafe, Mama ve Mama Üreten Makineler Tesisi Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi’nin ürettiği mama makinelerine ise birçok kamu kuruluşu ve belediyelerden yoğun ilgi görüyor.
“Bu ödül Merkezefendimizin”
Patili dostların her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak can dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlattığımız projelerimize devam ediyoruz. Patili dostlarımız için ilçemize kazandırdığımız projemizin Türkiye’ye örnek olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Bu proje sayesinde hem can dostlarımız aç kalmıyor hem de israfın önüne geçiyoruz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.