Protokolün ardından ilk seminer gerçekleştirildi
ACIPAYAMDenizli’de Merkezefendi Belediyesi ve Denizli Tabip Odası arasında imzalanan protokol ile insan ve toplum sağlığı hakkında eğitimler başladı.
Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde kadın ve çocuklara yönelik seminer Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Denizli Tabip Odası iş birliği ile gerçekleştirilen eğitim seminerinde, Dr. Şahabettin Çetin ve Doç. Dr. Cihan Kabukçu "Psikososyal açıdan gebelik" ve "Hamilelikte fiziksel, hormonal değişiklikler" başlıkları altında katılımcılara eğitim verdi. Seminere Merkezefendili kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
İlçede yaşayan kadın ve çocuklara yönelik düzenlenen eğitimler tüm hızıyla devam edecek. İnsan ve toplum sağlığı hakkında eğitim ve seminerlerin gelecek programlarına belediyenin resmi internet adresinden ulaşa bilinir.
“Eğitimimize katılan herkese teşekkür ediyorum”
Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde eğitimin önemini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlçemizde yaşayan kadın ve çocuklarımız için Denizli Tabip Odası ile protokolünü gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarımız başladı. Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezimizde anne ve anne adaylarına "Psikososyal açıdan gebelik" ve "Hamilelikte fiziksel, hormonal değişiklikler” hakkında, alanında uzman doktorlar ve eğitimciler tarafından seminer verildi. Belediyemizin 13 farklı bölgesinde bulunan Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimizde insan ve toplum sağlığı hakkında düzenli eğitim verilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Eğitimimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.