© Haber Acıpayam 2022

Sağlık Bakanı Koca, Ispartalı muhtarı paylaşıp, örnek gösterdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen ve tedavi görüp kurtulduğu Covid-19 sonrası maske kullanmanın önemine dikkat çeken Ispartalı Muhtar Fevzi Boşgelmez’in yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşıp, maske kullanımına dikkat çekti.


Isparta’da Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Boşgelmez (76) yaklaşık bir ay önce korona virüs (Covid-19) hastalığına yakalandı. 10 gün boyunca evde karantina süreci geçiren Boşgelmez, şikayetlerinin devam etmesi üzerine 6 gün hastanede tedavi edildi. Tedavi sürecinden sonra bir hafta da evinde istirahat eden Boşgelmez, sağlığına kavuşarak muhtarlıktaki görevine döndü. Boşgelmez, korona virüse yakalanma süreciyle ilgili hatasının maskeyi burnunun altına indirmesi olarak belirtti.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bugün sosyal medya hesabından muhtar Fevzi Boşgelmez’in fotoğrafını paylaşarak, kendisinin söylediği sözlerle maske kullanımına dikkat çekti. Bakan Koca, paylaşımında, “Muhtar Fevzi Bey, 76 yaşında. Covid-19’a yakalandı. 10 gün karantinada kaldı. Şikayetleri devam edince, 6 gün hastanede tedavi gördü. 1 hafta evde dinlendi. Söylediği çok basit: Maske kuralına uyulursa hastalık azalır. Kendinden biliyor: ’Hatam, maskeyi burnumun altına indirmekti’” diye yazdı.

İlginizi Çekebilir

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Kalp hastalığı olan bebek, ambulans helikopterle Ankaraya sevk edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 4 günlük bir bebek, uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAKtan destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜM HABERLER