Sokak düğünleri ve 65 yaş üstüne yeni düzenleme
ACIPAYAM Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, korona virüs tedbirleri kapsamında sokak düğünleri ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanacağı kısıtlama ile ilgili genelge yayımladı.
Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi korona virüs tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Bu kapsamda, Denizli kent genelinde son zamanlardaki korona virüs vakalarının özellikle düğünlerde kurallara riayet edilmemesinden kaynaklı artış göstermesinin tespit edilmesiyle birlikte yeni kararlar alındı. Sokak düğünleri, düğün salonu olmayan ilçelerle ilgili Kaymakamlıklarca belirlenmiş tek bir alanın düğün alanı olarak kullanılabilmesine ve saat 10.00 ile 24.00 saatleri arasında belirlenecek olan saat aralığında başlangıç ve bitiş sürelerinin 2 saati geçmeyecek şekilde yapılmasına karar alındığı belirtildi. Düğünlerde artık yemek ikramının yapılmamasına, gelin ve damat dışında davetlilerin oynamasının yasaklanmasına karar verildiği açıklandı.
65 yaş ve üzeri vatandaşlar hakkında yeni kararlar
65 yaş ve üzeri vatandaşların ise birinci ve ikinci derece yakınlığı bulunmayan düğün, nişan, nikah, kına, sünnet düğünü gibi etkinliklere katılmalarının yasaklanmasına, 17.00 ile 19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının, saat 17.00’den sonra market, pazar yeri ve alışveriş merkezlerine gitmelerinin, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sosyal faaliyetler ile kalabalık organizasyonlara katılmasının ve sinema, konser, tiyatro, gösteri merkezi gibi yerlere girişlerinin yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.