Tripolis’te tarih ve tabiat iç içe
ACIPAYAM- Denizli’de tarih ve doğanın iç içe olduğu Tripolis antik kenti, baharın gelmesiyle yerli ve yabancı misafirlerini görünüşüyle cezbediyor.
Buldan ilçesine bağlı Yenicekent Mahallesi’nde bulunan ve tarihi M.Ö. 190 yıllarına dayanan antik kentten çıkarılan tarihi eserler, tabiatın uyanmaya başladığı bahar aylarında görselliğiyle görenleri cezbediyor. Yüzyıllardır tarihe ışık tutan Tripolis antik kentini gezmeye gelen misafirler, tarihi eserleri ve bu alanda papatya, lale ve çiçeklerle birlikte fotoğraf çekiyor. Günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Tripolis antik kentte, kazı çalışmaları aralıksız sürdürülürken, gün yüzüne çıkmış pek çok tarihi eserin bulunduğu alanlar ise misafirler tarafından yoğun şekilde ziyaret ediliyor.
İlginizi Çekebilir
Buldan’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin kısa sürede müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.
Kalınlaşan kalp damar duvarına alkolü tedavi
Denizli Özel Tekden Hastanesine nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olan tıkayıcı kalp duvarı kalınlaşmasına bağlı nefes darlığı şikayetiyle gelen hasta, kalınlaşmış kalp duvarına saf alkol enjekte edilerek yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.
İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi
Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.