Turizmcileri ağırlayan Başkan Zolan; "Şehrimizle gurur duyuyoruz”
ACIPAYAM Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 47. Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini kabul etti. Denizli’nin içinde barındırdığı turizm değerlerinin birçok ülkenin tamamında bile olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, “Şehrimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Denizli’nin turizm sektörü temsilcileri 47. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Kültür ve Turizm Müdürü Akyol, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinin 60 milyon turist ile 56 milyar dolar gelir olduğunu belirterek, Denizli ölçeğine bakıldığında ise rakamlarda ciddi bir atış yaşandığına dikkati çekti. Denizli’de gerek turist sayısında gerekse otel doluluk oranlarında artış yaşandığını kaydeden Akyol, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Denizli turizm sektörüne verdiği desteklerden dolayı Başkan Zolan’a teşekkür etti.
Denizli muhteşem değerleri içinde barındırıyor
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Türkiye’nin turizm değerlerinden övgüyle bahsederek, gelinen noktada sektörün ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını belirtti. Turizm anlamında zor bir dönemden geçildiğini, özellikle pandemi döneminin ağır bir sınav olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Hamdolsun Allah’ıma o günleri aştık. Ülkemiz tarihiyle, doğal güzellikleriyle, deniziyle, havasıyla birçok güzellikleri içinde barındırıyor. Denizli’miz de başta Pamukkale olmak üzere, yaylalarımız, mağaralarımız, el sanatlarımız, antik kentlerimiz, her yönüyle gerçekten muhteşem değerleri içinde barındırıyor. Denizli’mizin turizm anlamında değerleri birçok ülkenin tamamında bile yok. Şehrimizle gurur duyuyoruz. İnşallah bu güzelliklere el birliğiyle sahip çıkacağız. Ben her birinize yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.