© Haber Acıpayam 2022

Türkiye ile İngiltere arasında atılan imzalar Denizlili ihracatçıları memnun etti

 Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2019 yılında 422 milyon TL ile Denizli’nin toplam ihracatından yüzde 13,24 oranında pay alarak en çok ihracat gerçekleşen ülke olan İngiltere ile Türkiye arasındaki imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasının kendilerini memnun ettiğimi belirtti.
2019 yılında 422 milyon dolar ile Denizli'nin toplam ihracatından yüzde 13,24 oranında pay alan ve en çok ihracat gerçekleştirilen ülke olan İngiltere ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması 29 Aralık 2020 tarihinde imzalandı.
İki ülke arasında atılan imzaların Denizli için ayrı bir anlam taşıdığını belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, anlaşmanın sanayi ve tarım ürünlerini içerdiğini belirterek, “Elektrik-elektronik, tekstil-konfeksiyon, demir-demir dışı metaller başta olmak üzere birçok sektörde ve ürün grubunda ilimiz için önemli bir ihracat pazarı konumunda bulunan İngiltere ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması 01.01.2021 tarihinde devreye girecektir. Tüm sanayi ve tarım ürünlerini içeren Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanması konusundaki çalışmaları için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a ve Bakanlarımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER