Türkiye tarımının yeni gücü
ACIPAYAMMeslek liselerindeki öğrenciler ziraat ve gıda alanında aldıkları eğitimlerle bilinçli uygulamalar yapıp ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyor.
Tüm dünyayı etkileyen salgın sürecinde meslek liseleri günün ihtiyaçları doğrultusunda yaptıkları üretimlerle mesleki eğitimin önemini tüm ülkeye tekrar hatırlatarak büyük bir ivme kazandı. Meslek liselerindeki yükseliş sadece bir alanda değil eğitim verdikleri tüm alanlarda aynı oranda gerçekleşti. Bu anlamda meslek liselerinde ziraat ve gıda alanında eğitim veren tarım alanları, bilinçli tarım uygulamalarıyla ürettikleri ürünlerle ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyorlar.
Denizli’nin Sarayköy ilçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı Bölümü Serasında yetiştirilen ürünlerde okulun döner sermaye işletmesi kanalı ile satılarak, öğrencilere ve okula büyük katkı sağlıyor. Sarayköy İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı Öğrencileri üretiyorlar, üretirken öğreniyorlar ve ürettiklerini satarak aile ve ülke ekonomilerine katkı sağlıyorlar.
Bakanlığın uyguladığı radikal politikalar ile mesleki eğitimin her geçen gün daha güçlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında, “Tarım alanı seramızda öğrencilerimiz bahçe bitkileri yetiştirdiler. Yetiştirilen bahçe bitkilerinin vatandaşlarımıza, park bahçelere ve belediyelere satışı gerçekleştirilerek ciddi gelirler elde ediliyor. Denizli’mizde meslek liselerinin 13 milyon TL olan döner sermaye geliri, 2022 yılında 2,5 kat artarak 32 milyon TL’ye ulaşmıştır. Buradan emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.