© Haber Acıpayam 2022

Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasında renklerin buluşması mest etti

Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasını bünyesinde barındıran Çivril Işıklı Gölü'nde tekne turları başladı. Yeşil, mavi ve beyaz renklerin buluşması ilk günden yoğun ilgi gördü.

Denizli'nin Çivril ilçesinde bulunan Işıklı Gölü, nilüferlerin açması ile birlikte mavi, yeşil ve beyazın buluştuğu nokta haline geldi. Yurt dışı ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği Işıklı Gölü, 1 Haziran'da tekne sezonunu açarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Nilüfer çiçeklerinin Işıklı Gölü'nün yüzeyini kaplamasının ardından tekne turuna çıkan ziyaretçiler, ilçeye bağlı Seraserli ve Beydilli mahallelerinden teknelerle göle açılarak eşsiz manzarayı görme fırsatı buldu.
Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Beydilli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ferit Oğuz, "1 Haziran itibariyle tekne turlarımız başladı. Uzak illerden tur şirketleri ile gelen misafirlerimiz, tekne turlarını başlamasının ilk günü de gelmeye devam etti. İnşallah iyi başladı, iyi biter. Tur fiyatlarımız 800 liradan açılış yaptık. Devam ediyoruz. Turlarımız 1 saat sürüyor. 1 saat sürdüğü ve benzin fiyatları yüksek olduğu için bu yıl fiyatlarımız 800 lira olarak belirlendi" dedi.

Kurban Bayramı'nda yoğunluk bekleniyor
Bölge halkının tek geçim kaynağı olan turlara ilginin yoğun olduğunu söyleyen Oğuz, "Şu anda bizim burada 55 teknemiz var ve hepsi çalışıyor. Önümüzdeki günlerde 60 tekne olacağız. İlk günden hakikaten nilüfer çiçeklerine karşı yoğun bir ilgi var. Nilüfer çiçekleri sadece 3 ay açıyor. Herkesin de görmesini tavsiye ederiz. Gelmelerini görmelerini isteriz. Kurban Bayramı'nda daha çok yoğunluk olmasını bekliyoruz. Başka bir gelir olmadığı için tekne turları Beydilli Mahallemize iyi bir gelir oldu" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde üç çocuğunu okula götürmek için arabasına bineceği sırada silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü, bacaklarından yaralandı. Çocukların gözü önünde müdürü vuran saldırgan, o anları kayda aldırdı.

Gece kaza yapan iki gencin cenazesi sabah bulundu

Denizli’de gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Kaza yapan gençlerin cansız bedenleri sabah saatlerinde bulundu.

Çekirdeksiz üzümler koruma altında

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.

Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.

7 yıl sonra yine kayboldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.

Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.

TÜM HABERLER