Türkiye'nin en pahalı çimentosu Denizli'de; 8 ayda yüzde 115 zam
ACIPAYAM İnşaat sektörünün en önemli malzemesi olan çimentoda fiyat artışı rekor seviyeye ulaştı. Tamamen yerli hammadde ile üretilen çimentoda zam oranı yüzde 100’ü aştı.
İnşaatların ana malzemelerinden biri olan çimentoda fiyatlar rekor artışla 350 TL seviyelerine gelirken, gelen zamlar inşaat sektörünün sıkıntılı günler geçirmesine sebep oldu. Bu zamlarla birlikte Türkiye`nin en pahalı çimentosu Denizli'de satılmaya başlandı. Zamla birlikte 350 TL'ye çıkarılan çimento fiyatı Denizli inşaat sektörünü derinden etkiledi. Hammadde fiyatlarının artışı ile kötü günler geçiren inşaat sektörü, tedarik açısından olmasa da fiyat bakımından bölgesel anlamda problemler yaşandığını ifade ediyor.
Konut fiyatlarında artış kapıda
İnşaat sektörünün önemli gider kalemlerinden biri olan çimentoda enflasyon ve döviz artış oranlarının çok üzerinde bir fiyat artışı yaşanması; inşaat sektörünü maliyetlendirme ve terminleri tutturma açısından ciddi sıkıntılar içine sokarken, hazır beton üreticileri ve müteahhitler bu durumu müşterilerine açıklamakta zorlanıyor.
Konut fiyatlarına doğrudan etki eden bu zamların ardından konut fiyatlarının artması bekleniyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.