Vali Coşkun, Acıpayam'da sera üreticileriyle bir araya geldi
ACIPAYAMDenizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Acıpayam ilçesi Ucarı Mahallesi'nde bulunan seralarda domates ve biber hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi. Sera alanlarının artmakta olduğunu belirten Vali Coşkun, "İlimiz genelinde toplam 272 hektar sera alanı mevcuttur. Bu alanların; 77 hektarı jeotermal ısıtmalı modern seralardan, 195 hektarı ise örtü altı seralardan oluşmaktadır" dedi.
Denizli'nin Acıpayam ilçesi Uçarı Mahallesi'nde bulunan seralarda domates ve biber hasasına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, üretim yapılan 28 dekar biber ve 43 dekar domates seralarında ürün hasadına katıldı. Yapılan ürün hasadına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'a, Acıpayam Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar eşlik etti.
"Denizli'de 272 hektar sera alanı mevcuttur"
Denizli'de her geçen gün sera alanları artmakta olduğunu ve 272 hektar sera alanının olduğunu belirten Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Denizli'de her geçen gün sera alanları artmaktadır. İlimiz genelinde toplam 272 hektar sera alanı mevcuttur. Bu alanların; 77 hektarı jeotermal ısıtmalı modern seralardan, 195 hektarı ise örtü altı seralardan oluşmaktadır. İnşallah bu 2025 yılı verimin ve bereketin bol olduğu, üreticilerimizin emeğinin karşılığını aldığı bir yıl olacaktır" dedi.
"İnsan ve çevre sağlığına en kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmek hedefimizdir"
Kimyasal ilaç kullanımını en aza indirmek için çalışmaların yapıldığını ifade eden Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Acıpayam ilçemiz örtü altı seracılığında her geçen gün öne çıkıyor, Nisan-Kasım ayları arasında üretim yapılan bu seralarda büyük oranda domates, biber, hıyar, marul ve maydanoz üretimi yapılmakta, iç ve dış piyasaya pazarlanmaktadır. İlimizde bulunan bu seralarda İl Müdürlüğü olarak önceliğimiz kimyasal ilaç kullanımını en aza indirerek biyoteknik ve biyolojik mücadele yöntemleri uygulayarak insan ve çevre sağlığına en kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmek hedefimizdir. Üretim sezonunun tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Türk havlusu uçuşta
Türkiye'nin havlunun icadında ve üretimindeki tarihi rolünü dünyaya anlatmayı amaçlayan Turkish Towels, Türk Hava Yolları iş birliğiyle yeni bir global tanıtım kampanyasına imza attı.
Laodikya yangın riskine karşı otlardan temizledi
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Laodikya Antik Kentinde, yangın tehlikesi oluşturabilecek kurumuş yabani otları temizledi.
Denizli'de belediye otobüsünün çarptığı yaşlı adam öldü
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı adama önce Denizli Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsü ardından ise başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 3 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.
Arı sokması sonucu fenalaşan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti
Denizli'de arı sokması sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan yaşlı adam hastanede 3 gün yoğum bakımından ardından yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.
Denizli öğrenci dostu şehir sıralamasında 7 basamak yükseldi
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından her yıl yapılan "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" sıralamasında büyük bir sıçrayış yapan Denizli, 16. sıradan 9. sıraya yükseldi.
Lazer göz cerrahisinin yeni trendi ‘Smile Pro’ yöntemi Denizlililerin hizmetine girdi
Göz sağlığı alanında son yıllarda büyük bir yenilik olarak öne çıkan Smile Pro Lazer yöntemi, Denizli'de Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şefik Can İpek tarafından başarıyla uygulanmaya başladı. Klasik yöntemlere alternatif olan hızlı ve konforlu yeni tedaviyle, binlerce hasta, gözlük ve kontakt lens kullanımına veda ediyor.