Verimlilik ödüllü işletmeler belgelendirilecek
ACIPAYAMSanayi ve Teknoloji Bakanlığının düzenlediği ‘Verimlilik Proje Ödülleri’ yarışmasında, dereceye giren işletmelere ‘Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi’ verilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hazırladığı Verimlilik Proje Ödülleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlığın 2014 yılından bu yana düzenlediği Verimlilik Proje Ödülleri Yarışmasında değişikliğe gidildi. Yeni düzenleme ile birlikte ödül süreci de başladı. Tüm işletmelere ve kamu kurumlarına açık olan yarışmaya başvurular, https://vpo.sanayi.gov.tr/ adresi üzerinden 20 Haziran-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.
Güncellenen yönetmeliğin pek çok yeniliği de beraberinde getirildiğini belirten İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sefa Gökalp, “Bakanlığımız, Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması ile verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılmasını, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasını, verimlilik konusunda yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulmasını, uygulanmış projelerin sağladığı yararların tanıtılmasını ve verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşvik edilmesini hedefliyor. Projelerin değerlendirme kriterleri ve bu kriterlerin ağırlıkları yeniden belirlendi. Ayrıca yarışma sonunda ödül almaya hak kazanan işletmelere, ‘Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi’ verilmesi kararlaştırıldı. Ödül almaya hak kazanan işletmeler, Verimlilik Proje Ödülleri logosu ile Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesini basılı ve görsel materyallerinde kullanabilecek” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.