© Haber Acıpayam 2022

Yakacak yardımı bahanesiyle 4 ilde 7 yaşlıyı dolandıran 3 kişilik şebeke tutuklandı

 Denizli, Antalya, Muğla ve Uşak illerinde 1 ay içerisinde yakacak yardımı bahanesiyle 7 yaşlıyı dolandırdıkları iddia edilen hırsızlık şebekesinin üç üyesi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesinde tek başına yaşayan 75 yaşındaki Nurdane S’nin evine içerisinde odun yüklü bir kamyonetle gelen 3 kişi, “Biz kaymakamlıktan geliyoruz. Size odun getirdik, yardım yapacağız” diyerek yaşlı kadının güvenini kazandı. İki kişi yaşlı kadın ile konuşarak oyaladığı sırada, üçüncü kişi ise eve girerek Nurdane S’nin birkaç gün önce bankadan çektiği 2 bin TL emekli maaşını çaldı. Amaçlarına ulaşan hırsızlar, odunu daha sonra getirip teslim etme bahanesiyle hızlıca bölgeden uzaklaştı.
Olaydan saatler sonra parasının yerinde olmadığını fark eden Nurdane S., çalınan maaşının bulunması için jandarmadan yardım istedi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), kapsamlı araştırmada şüphelilerin suçu işlerken aracın plakasını söktüğünü belirledi. Aracın gidiş istikametini belirleyen JASAT, Çardak ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte düzenlediği müşterek operasyonla şüpheliler ve kullandıkları aracı 24 saat gibi kısa bir sürede yakaladı.

7 yaşlının evinden hırsızlık yapmışlar
Çevre iller ile yapılan görüşmede, şüphelilerin Uşak, Muğla ve Antalya illerinde de yardım bahanesiyle yaşlı vatandaşların evlerinden 35 bin TL nakit para çaldıkları tespit edildi. Son 1 ay içerisinde 4 ilde meydana gelen 7 faili meçhul olayı aydınlatan Denizli JASAT, 1 aydır tespit edilemeyen hırsızları 24 saatte yakalayarak önemli bir başarıya imza attı. Jandarmadaki sorguları tamamlanan 3 şüpheli, Denizli adliyesine sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlginizi Çekebilir

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

Cevizin başkenti artık Denizli

Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.

Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.

TÜM HABERLER