Yangının yaralarını Büyükşehir sardı
ACIPAYAMDenizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü görevini yürütmek için 14 Şubat 2006 Sevgililer Günü'nde hayata geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, yangında evleri kullanılamaz hale gelen Derer Ailesine umut oldu. Bir süre önce meydana gelen talihsiz olayda Çameli İlçesi Cevizli Mahallesi'nde ikamet eden Zübeyde Derer’in (80) evinde sobadan dolayı yangın çıktı. Tüm eşyaların küle döndüğü yangından kurtulan Zübeyde Derer, engelli oğlu Hüseyin Derer ve engelli torunu Hamza Derer ile beraber kış günü sokakta kaldı. Yangını kısa sürede söndüren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın durumu haber vermesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli evsiz kalan aileye sahip çıktı. Tadilat yapılan evin temizliğini Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Merkezi gerçekleştirirken, tüm eşyalar Büyükşehir Sevgi Eli tarafından yenilendi. Aileye ayrıca maddi destek sağlanırken, eşyaların yerleştirilmesine Çameli Belediyesi de yardım etti.
Hayırseverlere teşekkür
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ve Evde Bakım ve Sağlık Merkezi Sorumlusu Şükran Atmaz eşyaları yenilenen aileyi ziyaret ederek anahtarlarını teslim etti. Aileye Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın selamını ve geçmiş olsun dileklerini ileten Akbulut, Sevgi Eli’ne destek veren hayırseverlere teşekkür ederek Derer Ailesine yeni yuvalarının hayırlı olmasını temenni etti.
"Başkanımız Osman Zolan, bize sahip çıktı"
Talihsiz olayı anlatan Zübeyde Derer’in diğer oğlu Yaşar Derer ise, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Buraları çok ücra, ama hizmet konusunda göz ardı edilmeyen bir yer. Olay anından itibaren benimle iletişime geçtiler. Büyükşehir Belediyemiz, Sevgi Eli ve Evde Bakım bütün imkânlarını seferber etti. Yangından sonra evin hali perişandı ve kullanılacak durumda değildi. Denizli merkezde ne hizmet alınıyorsa aynısını Çameli Cevizli’de aldım. Allah razı olsun" dedi.
İlginizi Çekebilir
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.
Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.