© Haber Acıpayam 2022

Yayla turizmine Büyükşehir damgası

Denizli Büyükşehir Belediyesinin yenileyerek daha modern bir hale getirdiği Serinhisar ilçesinin Yatağan Mahallesi'nde bulunan Kefe Yaylası, temiz ve serin havası ile sıcaktan bunalanların ilk adreslerinden biri oluyor.  Denizli merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan 1350 metre rakımdaki Kefe Yaylası, 300 çadır kapasiteli kamp alanı ve karavan kamp alanı ile hizmet veriyor.

Günübirlik tesisleri, çadır ve karavan kamp alanlarıyla 171 bin metrekarelik alan içerisinde hizmet veren Kefe Yaylası kebap ve pide salonu, market, restoran, çay bahçesi, kıraathane, spor alanı, oyun alanları, otopark, 24 saat sıcak su, duş, tuvalet, Yörük çadırı ile yurdun dört bir tarafından gelen misafirlerini ağırlıyor. Kendi çadırları ile gelen konukların yanında çadır kiralama imkanı da bulunan Kefe Yaylası'nda mutfak gibi her türlü ihtiyacın karşılanabileceği alanlar da yer alıyor.

 

Başkan Zolan'dan Kefe'ye davet

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin yayla turizmi yatırımlarıyla marka bir şehir olduğunu söyledi. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın da yayla turizminin parlayan bir yıldızı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Özellikle yaz mevsimimin kavurucu sıcaklarında nefes almak isteyen vatandaşlarımızı yaylalarımıza davet ediyorum. Vatandaşlarımızı her türlü imkanımızla yaylalarımızda ağırlıyoruz" dedi. Yatırımlarının ardından Kefe Yaylası'nın gerek rahatlık, gerekse güvenlik açısından tercih edilen bir nokta olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Güzeller güzeli Denizlimizin nadir değerlerinden biri olan Kefe Yaylamızda vatandaşlarımızın rahat, mutlu ve huzurlu vakit geçirmesi için gayret göstermeye devam ediyoruz. Yaylamızda çadır kiralamadan, restorana, marketten kıraathaneye tüm imkanlar mevcut" ifadelerini kullandı.

 

Yaylada konaklayanlar memnun

 

Cahit Özgören, Kefe Yaylası’na gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek, tesisi kente kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Denizli için bir şans olduğunu dile getirdi. Özgören, "Denizli Büyükşehir Belediyesi burayı teslim aldıktan sonra hiçbir eksiği olmadan, elektriği, altyapısı, suyu,  kanalizasyonu tüm gereksinimlerini yaptı, burası adeta bir şehir oldu. Allah razı olsun. Şu an hiçbir eksiğimiz yok” diye konuştu.

 

İslam Bilgin, geçmişte de Kefe Yaylası’na geldiklerini, tesisin Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu altına girdikten sonra imkanların da arttığını söyledi. Bilgin, “Kefe Yaylası'na 5-6 senedir geliyoruz. Herkes yaylayı gelsin, görsün. Havası, yolları, ışıklandırmaları her şeyi güzel. Eskiden böyle değildi. Denizli Büyükşehir Belediyemiz burayı düzenledi. Ben ne anlatsam eksik kalır. 2006’da geldim havası yine aynı güzeldi ama imkanları yoktu. Şimdi tüm imkanlarıyla Kefe Yaylası, pırıl pırıl bir yer oldu” diye konuştu.

 

Mehmet Tıkır, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla Kefe Yaylası’nın ayrı bir güzelliğe kavuştuğunu ifade etti. Tıkır, “Yıllardır Denizli’nin sıcağından kaçıp Kefe Yaylası’na gelirim. Kefe Yaylası'nın sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi'ne geçmeden önce de geliyordum. Eskiden bu yana havası değişmedi ama Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla yapılan güzel hizmetlerle burası çok daha güzelleşti. İmkanlarımız çok güzel. Çok güzel bir kahvehanemiz, pide ve kebap salonumuz, marketimiz var. Sosyal donatı anlamında imkanları çok güzel. Herkesin müstakil bir şekilde kullanabileceği elektrik tesisatı var. Temizlik hizmetleri başta olmak üzere şehirdeki imkanlarımızın hepsi burada var” dedi.

İlginizi Çekebilir

Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı

Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

TÜM HABERLER