Yazarlardan Büyükşehir Kitap Fuarı'na tam not
ACIPAYAM
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı hafta sonu Türkiye’nin en başarılı yazarlarını ağırladı. Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği fuara hafta sonu katılan İlber Ortaylı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hayati İnanç, Prof. Dr. Tarık Baykara, Mustafa Balbay, Işık Kansu, Hatice Kübra Tongar, Metin Hara, Emine Şenlikoğlu, Sinan Yağmur, Beyza Alkoç ve Emine Şenlikoğlu okurlarıyla buluştu. Türkiye’nin en ünlü yazarlarıyla buluşmak için hafta sonu onbinlerce vatandaş fuara akın ederken, yazarlarla fotoğraf çektirip imza almak isteyen kitapseverler uzun kuyruklar oluşturdu. Fuara katılan yazarlar söyleşi ve imza programlarına yoğun katılımın yaşandığı fuara ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan’ı tebrik etti.
"En katılımcı, en samimi, en candan kitap fuarı"
Bahadır Yenişehirlioğlu: Pandemiden sonra bir parça normalleşme üzerine fuarlar yeniden canlanmaya başladı. Denizli çok büyük bir il. Her sene kitap fuarı Denizli’de etkili geçer. Pek çok yayınevi ve yazar var. Uzun soluklu bir kültür etkinliği olacak. Denizli’yi hem halk, hem belediye hem de fuarcılık olara kutlamak gerekiyor, çok güzel işlere imza atıyorlar" dedi.
Emine Şenlikoğlu: Fuar çok güzel, çok hoşuma gitti. Bu kadar güzel bir fuar beklemiyordum. Harikulade güzel olmuş.
Prof. Dr. Tarık Baykara: Denizli'de ilk defa kitap fuarına katılıyorum. Çok mutlu oldum, çünkü halkımız okumuyor gibi bir ön yargımız vardı. Gelip herkes buraya baksın, çoluk çocuk, bebekleri ile herkes buraya gelmiş. İlgiyle kitaplara bakıyorlar, benimle sohbet ediyorlar. İstanbul’dan geldim, İstanbul’daki kitap fuarlarından çok daha canlı bir hava var.
Mustafa Balbay: Güzel bir ortam, okurla yazarın buluşması bizi daha çok okuryazar yapar. Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Anadolu’da bir söz vardır "Marifet iltifata tabidir" diye, bir okurun yazara kitapla ilgili düşüncelerini paylaşması bağ kurması çok güzel. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı bu anlamda kutluyorum. Bu tür etkinlikler şehrin bütünleştirici yerleridir. Güzel bir buluşma oldu. Sağına sıfırın geleceği yıllar olsun, 40.’da bizden sonraki kuşakların da devam ettireceği yıllar olsun diliyorum.
Işık Kansu: Denizli çok sevdiğim kentlerden, fuar alanı çok hareketli, okurun bol olduğunu gördüm. Belediye nesnel bir davranışla fuarı bütün kitap yayıncılarına açmış, bu çok sevindirici bir gelişme. Fuar herkese hayırlı uğurlu olsun.
Hatice Kübra Tongar: Denizli her zaman çok sevdiğim kitap fuarlarından biri, bu yıl ikinci kez gelmek nasip oldu. Pandemi de verdiğimiz aradan sonra çok özlemiştik. İnsanlar da fuarı çok özlemiş, bu başarılı organizasyonun, fuarın devamını dilerim. Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Metin Hara: Benim için çok keyifliydi. Çok güzel. Birçok yere gidip geliyorum. Ege Bölgesi biraz daha ilgisi fazla olan yerlerden çok mutluyuz. Gençlerin sayısı oldukça fazla benim için en önemli kısmı o, umarız insanlara dokunabiliriz.
Sinan Yağmur: Ege’nin en büyük, en katılımcı, en samimi, en candan kitap fuarı Denizli’de. Pandemiden sonra kitap fuarındaki ilgi ve kalabalık gösterdi ki, Denizlililer kitaba ve kültüre sevdalı. Denizli kadim bir medeniyet şehri olduğunu bu fuarda da gösterdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Başkanıma, ekibine, Denizli halkımıza çok teşekkür ediyoruz.
Hayati İnanç: Senenin bereketi baharından belli olur. Maşallah çok canlı, cıvıl cıvıl, gençlerin enerjisini gördüm. Memleketimde böyle verimli, başarılı 4.’sü de tekrar edilen fuar için iftihar ettim, zevk aldım. Belediyeyi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Allah nazarlardan saklasın.
Beyza Alkoç: Her şey çok güzeldi. Beni okurlarımla buluşturduğunuz için, böyle bir imkanı sağladığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Gelen tüm okurlarıma da çok teşekkür ederim.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.