© Haber Acıpayam 2022

Yetişecek nitelikli personellerle hükümlülerin eğitimi sağlanacak

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Hasan Erbil Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında hükümlülerin eğitimi ve iyileştirilmesine yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı.


Söz konusu protokol ile infaz hizmetlerinin niteliğinin yükseltilmesi için ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlerinin ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi ve mesleki eğitimlerinin sağlanması hedeflendi.

Hasan Erbil Eğitim Merkezi ev sahipliğinde yapılan programda taraflar olarak protokol Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Hasan Erbil Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek tarafından imzalandı.

Protokol hakkında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak her alanda şehrimizle bütünleşmeyi çok önemsiyoruz. Mevcut durumu daha iyiye, daha güzele ulaştırmak adına Denizli’nin tek üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İmzalanan protokol ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Hasan Erbil Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek ise şunları belirtti:
“Pamukkale Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz protokolün yenilenmesinden dolayı ve Pamukkale Üniversitesi’nin verdiği desteklerden dolayı memnuniyeti içindeyiz. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, protokolün hayırlı olmasını dilerim.”

İmzalanan protokolle ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan tüm personelin bilimsel, mesleki ve teknik konularda bilgi ve beceri sahibi olmaları, mesleki kültürün ortak maddi ve manevi değerlerini benimsemeleri hedef edinilmiştir. İmzalanan protokol ile Eğitim Merkezinde yapılan hizmet öncesi eğitim, aday memur yetiştirme eğitimi, hizmet içi eğitim, görevde yükselme eğitimi ve ilk yardım eğitimlerinde Pamukkale Üniversitesi ile Eğitim Merkezi arasında çeşitli konularda iş birliği yapılması planlandı. Eğitim Merkezi görevlilerinin akademik becerilerinin yükseltilmesi, Eğitim Merkezinde yapılan çalışmalara Pamukkale Üniversitesinin katkı sağlaması ile Üniversitenin ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yapacağı araştırma konularında karşılıklı iş birliği protokolünün temel esaslarını oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır

Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.

Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı

Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkan bir otomobilin 30 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si çocuk 5 kişi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Denizli teleferikte yeni dönem kar manzarasıyla başlıyor

Denizli teleferik, kapsamlı bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10 Ocak 2026 tarihinde yeniden hizmete giriyor. Açılışa özel olarak 10–16 Ocak tarihleri arasında Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası vatandaşlara ücretsiz olacak.

TÜM HABERLER