Zaferin 100. yılı anısına 100 atlayış gerçekleştirildi
ACIPAYAMDenizli’de 20 yamaç paraşüt pilotu 1250 rakımlı Bağbaşı Teleferik Yaylasında, 3 günde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle 100 atlayış gerçekleştirdi.
Denizli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Denizli Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Derneği Kulübü (DENHAVK) üyesi 20 yamaç paraşütü pilotu, 1250 rakımlı Bağbaşı Teleferik Yaylasında üç günde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle 100 atlayış gerçekleştirdi. Yayladan uçuşa geçen pilotlar yaklaşık 15 dakika havada kalarak Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğün önündeki çim alana sorunsuz iniş yaptı. Eğitmenlerin gözetiminde yapılan atlayışlara Pamukkale Üniversitesi Havacılık Topluluğu (PAÜHAVK)’ta destek verdi. Uçuşlar sırasında 30 üniversite öğrencisi de gökyüzüyle buluşturuldu.
“30 Ağustos'un 100 yılında şehitlerimizi anmak istedik”
Sportif havacılık kulüpleri olarak büyük zaferin 100. yılını 100 uçuşla kutladıklarını anlatan yamaç paraşüt pilotu Ali Güven, “O zamandan beni ulusal ve uluslararası etkinlikler yaptık, sporcular yetiştirdik. Birçok etkinlik yapıyoruz. Son etkinliğimizi 28-29 ve 30 Ağustos’ta uçuşlar yaptık. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Teleferik bölgesinden uçuşlar yaptık. 30 Ağustosun 100 yılında şehitlerimizi anmak istedik. Zaferi kutladık. Teleferikten uçuşlar yapıp kampüse iniş yaptık. Şehitlerimizi en iyi anlak içinde Türk bayrağını dalgalandırmak istedik. 20 sporcumuz atlayışlar yaptı. 30 üniversite öğrencimizi de gökyüzüyle buluşturduk” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.