AKALAN'DA KARPUZ SEZONU AÇILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKALAN'DA KARPUZ SEZONU AÇILDI
Dünyanın en lezzetli kavun ve karpuzunun yetiştirildiği Acıpayam’a bağlı Akalan mahallesinde karpuz sezonu başladı.
 Dünyanın en lezzetli kavun ve karpuzunun yetiştirildiği Acıpayam’a bağlı Akalan mahallesinde karpuz sezonu başladı.

 

Türkiye ve Dünyadaki birçok ülkede marka haline gelen Akalan kavunu ve karpuzu satışa sunuldu. Acıpayam ve Akalan’da düzenlenen Kavun Karpuz Festivallerinde uzun yıllar birinciliği elden bırakmayan ve “Kavun Kralı” lakabını alan üretici Mehmet Bayraktar’ın tarlasında Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Acıpayam İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak ve ziraat mühendislerinin yaptığı incelemeler neticesinde Kavun Karpuz sezonunun açıldığı bildirildi.

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım verdiği röportajda şunları kaydetti: “İlk olarak üreticimiz Mehmet Bayraktar’ı yürekten kutluyorum bu başarılı çalışmalarından dolayı. Bölgemizde kavun, karpuz, tütün, anason, haşhaş, domates ve biber  gibi ürünlerin yetiştirilmesi bölge ekonomisi bakımından da oldukça büyük öneme sahiptir. Ziraat Odası olarak bizler çiftçimizin markalaşması konusunda öncülük yapacağız. Örneğin ülkenin birçok yerine ulaşan kavun ve karpuzlarımız Akalan kavunu ve Akalan karpuzu adı ile ulaşacak. Çiftçimizin daha kaliteli ürünler yetiştirmesi için gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Bugün itibari ile başlayan hasat sezonunun tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak bölgede su sıkıntısının yaşandığını ancak yapılan yeni barajlar sayesinde en kısa zamanda bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Oymak: “Akalan ve Acıpayam ovası ürün çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir bölge. Ancak; sulamada yaşanan sıkıntılar çiftçilerimizi zor şartlar altında ürün yetiştirmeye zorluyor. Halen yapımı devam eden ve kısa bir süre sonra su tutmaya başlayacak olan Akalan barajı sayesinde üretim artacaktır. Başarılı çalışmalar sonucunda gelinen karpuz hasat mevsiminin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

            Karpuz sezonunun açıldığı üretim tesislerinin sahibi üretici Mehmet Bayraktar hasat mevsiminin tüm üreticiler ve tüketiciler için hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Akalan Kavunu ve karpuzunu almak için Türkiye’nin birçok ilinden alıcı diye tabir ettiğimiz tüccarlar gelmeye başladı. Fiyatlar Türkiye ortalamasının altında ve lezzet olarak da eşsiz bir aromaya sahip olan ürünlerimiz tüketiciler tarafından sevilerek yeniyor ve bu yüzden de oldukça fazla rağbet görüyor. Tabi ki bu bizim için yeterli değil. Ziraat Odası Başkanımız Ercan Yıldırım’ın dediği gibi markalaşmamız gerekiyor. Ben markamı 10 yıl önce “BAYRAKTAR” adı ile oluşturdum. Ancak bu yalnız benim yada birkaç çiftçinin yapması ile sınırlı olmamalı. Yıllarca su sıkıntısını çeken biri olarak geçtiğimiz yıllarda kendi imkanlarımla, tesislerime 5 km uzunluğunda yüksek gerilim elektrik hattı çektirerek sulama suyunu kuyulardan elektrikle çıkarmaya başladım. Bölgemizde damlama sulama yöntemini ilk kullanan üretici oldum. Çalışkan halkıma birçok konuda örnek olmaya çalıştım ve Akalanımızın gelişmesine katkı sağladım. Şimdi hedefimde bilgisayarlı sisteme geçerek üretim yapmak var. Acıpayam Ziraat Odası Başkanımıza, İlçe Tarım müdürümüze ve ekibine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyor, hasat mevsiminin tüm halkımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.  

 





  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SUYUN IŞIKLA DANSI VATANDAŞLARI BÜYÜLEDİÖnceki Haber

SUYUN IŞIKLA DANSI VATANDAŞLARI BÜYÜLEDİ

OTO YIKAMACIDA ÇALIŞAN GENCİN CESEDİ BULUNDUSonraki Haber

OTO YIKAMACIDA ÇALIŞAN GENCİN CESEDİ BUL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!