Başkan Zolan: Denizli'de yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zolan: Denizli'de yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı Mahallesi'nde belediyeye ait açık yüzme havuzunda düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına katılan çocukları ve velilerini ziyaret etti. Çocuklar ile yakından ilgilenen ve bir süre verilen eğitimi...
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı Mahallesi'nde belediyeye ait açık yüzme havuzunda düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına katılan çocukları ve velilerini ziyaret etti.

Çocuklar ile yakından ilgilenen ve bir süre verilen eğitimi izleyen Başkan Zolan, "Denizli halkının fiziksel ve ruhsal sağlığını güçlendirmek, yeteneklerini geliştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya gayret sarf ediyoruz. İnsanımızın sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle Denizli'ye önemli tesisler kazandırdık. Tüm spor tesislerinde kent sakinlerinin çağdaş koşullarda, düzenli ve bilinçli spor yapmasına yönelik çeşitli imkanlar sunuyoruz. Bu tesis ve kurs da o imkânlardan. Denizli'de spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun yolu da çocuklardan geçiyor." dedi.

Tesisin, belediye tarafından bu yıl hizmete sokulduğunu dile getiren Zolan, "Kente kazandırdığımız ilk yüzme havuzundayız. Yüzme sporuna katkı sağlamak, çocuklarımıza yüzme öğretebilmek adına 2012 yılında buranın inşaatını tamamladık. Bu yaz döneminde ise burada çocuklarımıza kurs vermeye başladık. Olağanüstü talep gördük. Bu yaz havuzumuzda 2 binin üzerinde çocuğumuz yüzme öğrendi. Yüzme sporuyla tanıştı. Çocuklarımızla bir araya geldiğimizde de görüyoruz ki keyifleri yerinde. Yüzme, sporların en güzeli, sağlıklısı ve herkesin öğrenmesi, yapması gereken bir spor dalı. Yüzme sporuna önem veriyoruz. Tüm branşlarda Denizli Belediyesi olarak amatör spor anlamında çocuklarımıza, gençlerimize ve hanım kardeşlerimize spor yapma imkânı sunuyoruz ve bu yaz 20 binin üzerinde vatandaşımıza kurs verdik. Değişik branşlarda, basketbol, voleybol, yüzme, atletizm, futbol ve bunun gibi alanlarda kurslar açtık. Bu yıl çocuklarımızı havuzla tanıştırdık ve yüzme öğrettik. Ama esas yüzmeyle ilgili yapacağımız güzellikler ve katkılar, başlamış olduğumuz kapalı yüzme havuzunun yıl sonunda tamamlanması ile olacak. Sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca günün her saatinde çocuklarımıza, gençlerimize ve hanım kardeşlerimize, isteyen, arzu eden tüm vatandaşlarımıza yüzme kursu verebilme imkânına kavuşacağız. İstiyoruz ki Denizli'de yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın. Buradaki kursumuzun en büyük güzelliği ücretsiz olması. Denizli Belediyemizin yapmış olduğu tüm sportif hizmetler ücretsizdir. Sporla tanışan çocuklarımız, kötü alışkanlıklara yönlenmeyecektir. Spor, hem ruh sağlığı hem de fizik sağlığıdır. Ekip ruhuyla birlikte hareket etme duygusu gelişir, kazanmak vardır, kaybetmek vardır." diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil, uçuruma yuvarlandı: 1 ölüÖnceki Haber

Otomobil, uçuruma yuvarlandı: 1 ölü

SÜRÜCÜOĞLU’NA ONAY YOKSonraki Haber

SÜRÜCÜOĞLU’NA ONAY YOK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!