BİTKİ KORUMA VE ÜRÜN UYGULAMA TOPLANTISI YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİTKİ KORUMA VE ÜRÜN UYGULAMA TOPLANTISI YAPILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık Acıpayam İlçe Müdürlüğünün düzenlediği çiftçileri bilgilendirme amaçlı toplantı Talip Özkan Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.
 Toplantıya Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Acıpayam İlçe Müdürü Abdurrahaman OYMAK, belde belediye başkanları  ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda Acıpayam Gıda Tarım ve Hayvancılık  İlçe Müdürlüğünde görevli teknik elemanlar tarafından; bitkisel ve hayvan desteklemeleri, tarım sigortaları, toprak ve yaprak tahlilleri, kimyasal ilaç kullanımı, kimyasal ilaç uygulamaları ve Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı hakkında bilgiler verildi.

Bitkisel ve hayvansal üretim desteklemeleri konusunda konuşma yapan Ziraat Mühendisi Remzi ŞENEL ve Veteriner sağlık teknikeri İbrahim ÖZEL; çiftçilerin desteklemeden faydalanabilmesi için yerine getirmesi gereken şartlara değinildi. Tarım sigortası ve toprak – yaprak tahlilleri konusunda konuşma yapa Ziraat Mühendisi Oya ÇELİK; üretim yapılan tüm toprakların tahlil edilmesi gerektiğini belirtti. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak da tahlil konusunda çiftçilere yardımcı olduklarını söyleyen Çelik tahlillerin önemine vurgu yaptı.  Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve kene ile mücadele hakkında bilgi veren veteriner hekim Esma CANER; en güzel mücadelenin önlem almak olduğunu vurgulayarak alınması gereken tedbirleri aktardı. Caner: “Kenelerin sıklıkla bulundukları alanlarda daha dikkatli bir şekilde hareket edilebilir. Mesela çimenlere çıplak ayakla basmamak, mutlaka çorap giyinmek, terlik yerine kapalı bir ayakkabı tercih etmek, pantolonun paçalarını çorapların içine sokmak, piknik yerlerinden eve dönüşte üst başın kontrol edilmesi vb.. basit görünmekle birlikte hayat kurtarıcı önlemler olabilir. Hayvancılıkla uğraşanlarında ahırlarını kontrol etmeleri ve bu alanlarda kene ilaçlaması yaptırmaları çok önemlidir” dedi. 







  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MATEMATİK DEHALARI ŞEVKAN'I ZİYARET ETTİÖnceki Haber

MATEMATİK DEHALARI ŞEVKAN'I ZİYARET ETTİ

BİREYSEL EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİSonraki Haber

BİREYSEL EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!