Denizli'de engelli turizmi için 327 bin euroluk proje kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de engelli turizmi için 327 bin euroluk proje kabul edildi
Denizli Valiliği, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı'nda yer alan "Engelli Bireylerin Konaklama ve Yeme İçme Sektörlerine Erişimi" isimli yenilik...
Denizli Valiliği, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı'nda yer alan "Engelli Bireylerin Konaklama ve Yeme İçme Sektörlerine Erişimi" isimli yenilik transferi projesi başlattı. İki yıl sürecek projenin toplam bütçesi 326 bin 941 euro. Denizli’de son yılların en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyan bütçeyle dört ülkeden yedi ortaklı projede, Avrupa ülkelerinden eğitim, rehabilitasyon ve danışmanlık kuruluşlarından ortaklar yer alacak.

Projenin başlangıç toplantısı, valilik salonunda yapıldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından kabul edilen proje ortağı kurum temsilcileri, ildeki engellilere yönelik hizmetler, halk eğitim kursları, sertifikalandırma sistemi ve mesleki yeterlilikler hakkında bilgilendirildi. Proje koordinatörü Hakan Kurt, fiziku engellilerin erişebilirliklerini arttırmaya yönelik eğitim ve mesleki yeterlilik müfredatı geliştirileceğini söyledi. Kurt, “Eğitimcilere yönelik pilot eğitim materyalleri tasarlanacak, zaman ve mekândan bağımsız internet tabanlı danışmanlık materyalleri geliştirilecektir. Denizli Valiliği paydaşları ile birlikte, ilk etapta turizm sektöründe konaklama ve yeme içme tesislerinde engellilerin ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik anket çalışmaları yapılacak. Ardından ihtiyaçların analizi ve giderilmesine yönelik eğitim programı hazırlanacak. Son aşamada da bu programlar uygulanarak iş dünyasında eğitimlerin sağlanmasıyla ülke çapında örnek alınacak bir çalışma yürütülecek.” dedi.

Vali Demir de projenin bütün turizm sektörü için örnek olduğunu ifade ederek, “Projenin başlangıcı Denizli’den geliyor. Özellikle engelli bireylerin konaklama ve yeme içme sektörlerine erişimiyle ilgili, özellikle bu sektörde çalışanların, hizmet verenlerin engellilere bu erişimi sağlamada göstereceği kolaylığı gerçekleştirecek bir proje. Bir Avrupa Birliği projesi, dolayısıyla Bulgaristan, Belçika ve Polonya’da değişik kurumlarda ortakları var. Euro 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Polonya’da uygulanan bir proje var. Engellilerin bu turnuva süresince yararlandıkları, hizmet aldıkları yerlerde Avrupa Birliği projesi uygulanmış. Dolayısıyla burada başarılı bulunan bu proje, şu anda yenilikçi bir şekilde Türkiye'ye getiriliyor, ilk defa da Denizli'de uygulanıyor. Artık turizm sektöründe çalışanlar, özellikle engellilerin hizmet alımlarıyla ilgili kolaylığı sağlamış olacak.” şeklinde konuştu.

Projenin turizmde çok iddialı bir şehir olan Denizli'de başlamasının çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, “Bu projenin çok ortakları var. Eğitim konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz de bu işin içerisinde. Proje, Denizli Valiliği projesi olarak sunuldu. Avrupa Birliği'ne ilimizden Tripolis Otel, bu işe katkı sağlayan kurum olarak birlikte hareket ediyor. Ayrıca İstanbul’dan Süleyman Şah Üniversitesi de bizim ortaklarımızdan. Dolayısıyla üç ülke ve bütün kurumlar el ele vererek Türkiye’ye model olacak projeyi başlatmış olduk. Bunun gelecek açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Proje, iki yıllık bir süreyi kapsıyor. Dolayısıyla Avrupa Birliği'nin ortak olduğumuz kurumlar gözlemci heyetleri zaman zaman şehrimize gelerek, bütün bu sistemi burada birlikte yürüteceğiz. Projenin büyüklüğüne baktığımızda, 326 bin 941 bin euro gibi çok büyük bir bedel olduğu görülüyor. Denizli anlamında, Türk turizmi anlamında çok önemli olduğuna inanıyoruz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ŞEVKAN'DAN ÖĞRETMENLERE KARANFİLLİ KUTLAMAÖnceki Haber

BAŞKAN ŞEVKAN'DAN ÖĞRETMENLERE KARANFİLL...

TRAKTÖR 200 METREDEN UÇTUSonraki Haber

TRAKTÖR 200 METREDEN UÇTU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!