Denizli’de pazaryerleri, modern alışveriş merkezleri gibi hizmet veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de pazaryerleri, modern alışveriş merkezleri gibi hizmet veriyor
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldiklerinden itibaren şehrin muhtelif yerlerindeki 10 adet kapalı pazaryerini adeta birer alışveriş merkezine dönüştürdükleri gibi çok yönlü kullanılabilen yerler olarak da hizmet verebildiğini...
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldiklerinden itibaren şehrin muhtelif yerlerindeki 10 adet kapalı pazaryerini adeta birer alışveriş merkezine dönüştürdükleri gibi çok yönlü kullanılabilen yerler olarak da hizmet verebildiğini söyledi. Zolan, yardımcıları, daire müdürleri ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte yapımı devam eden yatırımlarda incelemelerde bulundu.

Başkan Zolan önce Merkezefendi Mahallesi’nde yapımına geçen mayıs ayında başlanan ve kasımda hizmete girmesi planlanan Merkezefendi Kapalı Pazaryeri’nin inşaat çalışmalarını inceledi. Müteahhitlerden bilgi alan Zolan, işçilerle de tek tek tokalaşarak bir süre sohbet etti. En son yaptıkları 9 bin 200 metrekare inşaat alanı bulunan pazaryerinin hem Merkezefendi hem de çevre mahallelerde yaşayanlara hizmet vereceğini belirterek, “Merkezefendi, dokuz yılda yaptığımız 10. pazaryerimiz olacak. Her yıl bir veya iki kapalı pazaryeri yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

'ESNAF VE VATANDAŞLAR MODERN BİNALARDA ALIŞVERİŞ YAPIYOR'

Kapalı pazaryerlerinin vatandaşlara sıcak, yağmur, kar, rüzgâr gibi olumsuz şartlarda daha rahat alışveriş yapma imkanı sunduğunu, pazarcı esnafının da daha rahat çalışma imkanına kavuşmasını sağladığını vurgulayan Zolan, “Biz pazar kültürünün devam etmesini istiyoruz. İnsanlar alışveriş merkezleri ve marketlerde nasıl alışveriş yapıyorsa pazaryerlerinde de aynı rahatlıkta ve hijyenik ortamda alışveriş yapsın istiyoruz. Bu konforu onlara sağlamanın çabası içindeyiz.” şeklinde konuştu.

Kapalı pazaryerlerinin sadece alışveriş yapılacak yerler olmadığını, fonksiyonlarının çok yönlü olduğunu anlatan Zolan, “Kapalı pazaryerlerini kurban kesim alanları olarak da kullanıyor ve istenmeyen görüntülerin oluşmasını engelliyoruz. Bunun yanısıra bu tür yerler, herhangi bir doğal afette insanlarımızın toplanabileceği, sağlık hizmetlerinin sunulabileceği, yemek hizmetinin verebileceği, otopark olarak kullanılabilecek yerler olarak da müsait. Bununla ilgili tüm altyapıları hazır.” ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Kapalı Pazaryeri’nin, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli Devlet Hastanesi kalp hastalarının şifa merkezi haline geldiÖnceki Haber

Denizli Devlet Hastanesi kalp hastaların...

MUHTARLAR BAŞKAN ŞEVKAN ONURUNA YEMEK VERDİSonraki Haber

MUHTARLAR BAŞKAN ŞEVKAN ONURUNA YEMEK VE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!