Denizli'de 'türkçevizyon' Yeniden Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de 'türkçevizyon' Yeniden Başlıyor
Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle düzenlenen, Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin 4'üncüsü Denizli’de yapılacak.
Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle düzenlenen, Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin 4'üncüsü Denizli’de yapılacak.

Denizli'deki bir takım etkinlikler için kente gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile Denizli Belediyesi'nde bir süre görüştü. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin yeniden yapılacak olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Denizli Belediyesi ile bir yıl aradan sonra yeniden festivali yapma kararı aldıklarını kaydeden Şahin, “Çalışmalarımıza şimdiden başladık. Geçmişte olduğu gibi görkemli bir festival olması amacıyla yoğun bir çalışma içindeyiz. Festival, sadece Türkiye’de canlı yayınlanmakla kalmayıp, dünyanın dört bir tarafından naklen izlenecek. Amacımız hem Türkçe’mizi dünyaya tanıtmak, hem de ev sahibimiz Denizli’nin tanıtımına katkı bulunmaktır” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da festivalin yeniden yapılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, “Geçmişte düzenlenen festivallere katılıp, Türkçe’mizin gelişmesine katkı sağlayan tüm grup üyelerine teşekkür ederim. Amacımız Türkçe’mizi dünyanın dört bir tarafında yaygın bir dil haline getirmektir. Festivalde yer alacak grupları en iyi şekilde ağırlayıp birer gönüllü Denizli elçisi yapmak istiyoruz. Artık Türkçe Sözlü Müzik Festivali’yle de kentimiz festivale doyacak. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı festivale bekliyoruz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de Denizli’nin ilkler şehri olduğunu ve bu festivallerle Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Başkan Zolan, ziyaretin ardından TRT Genel Müdürü Şahin’e Denizli’ye özgü Çeşm-i Bülbül ve ev tekstili hediye ederken, TRT Genel Müdürü Şahin de Başkan Zolan’a, bugüne kadar TRT tarafından yapılan Denizli’yi tanıtıcı belgesellerin yer aldığı CD hediye etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KINALI KUZULAR PAZAR GÜNÜ ACIPAYAM'DAÖnceki Haber

KINALI KUZULAR PAZAR GÜNÜ ACIPAYAM'DA

BAŞKAN ŞEVKAN ANKARA'DAN GÜZEL HABERLERLE DÖNDÜSonraki Haber

BAŞKAN ŞEVKAN ANKARA'DAN GÜZEL HABERLERL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!